OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

Φρεγάτες Πολεμικού Ναυτικού: Η short list με τις προσφορές στον Πρωθυπουργό

05/06/2021 - 11:59
φρεγάτες - Παναγιωτόπουλος
Share on FacebookShare on Twitter

Του Κώστα Αλατζά

Κλειστά τα χαρτιά τους κρατούν η ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας και του Πολεμικού Ναυτικού για την αποτίμηση των προσφορών που αφορούν τη ναυπήγηση στις νέες φρεγάτες,  ενώ όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το OnAlert, αυτή τη στιγμή πραγματοποιείται ενημέρωση της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας στον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Χθες συνεδρίασε το Ανώτατο Ναυτικό Συμβούλιο (ΑΝΣ) του Πολεμικού Ναυτικού με αντικείμενο το πρόγραμμα ναυπήγησης των 4 νέων φρεγατών, τον εκσυγχρονισμό των παλαιότερων ΜΕΚΟ αλλά και τα πλοία της λεγόμενης ενδιάμεσης λύσης. Σύμφωνα με πηγή του υπουργείου Εθνικής Άμυνας στη συνεδρίαση του ΑΝΣ έγινε αποτίμηση των πλεονεκτημάτων και των μειονεκτημάτων των προσφορών.

Όπως έχει γράψει το OnAlert, η εισήγηση του Πολεμικού Ναυτικού θα είναι μία short list η οποία ουσιαστικά θα αποτελεί συγκριτική αξιολόγηση των επιχειρησιακών και τεχνικών χαρακτηριστικών των προσφορών για το νέο τύπο των φρεγατών, του χρονοδιαγράμματος παραδόσεων αλλά και του πλοίου της ενδιάμεσης λύσης.  Με άλλα λόγια, η εισήγηση του Πολεμικού Ναυτικού θα είναι διατυπωμένη με τέτοιο τρόπο ώστε τον τελικό λόγο για την επιλογή να τον έχει η ηγεσία του υπουργείου και η κυβέρνηση.

Η short list και η ενημέρωση στο Μαξίμου

Ο Πρωθυπουργός έχει ζητήσει ενημέρωση από την ηγεσία του υπουργείου Άμυνας  για την αξιολόγηση που πραγματοποιεί τους τελευταίους μήνες το Πολεμικό Ναυτικό στις προσφορές ναυπήγησης των νέων φρεγατών αλλά και για και τις προοπτικές συμμετοχής στο πρόγραμμα της εγχώριας ναυπηγικής βιομηχανίας. Σύμφωνα με ανώτατη πηγή του υπουργείου Άμυνας στη σύσκεψη της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας υπό τον πρωθυπουργό δεν πρόκειται να ληφθεί κάποια απόφαση για το ποιος θα είναι ο ανάδοχος του προγράμματος ναυπήγησης των νέων φρεγατών. Όπως σημειώνει, αναμένονται ακόμη αρκετές συσκέψεις προκειμένου η κυβέρνηση να καταλήξει στην τελική επιλογή η οποία εκτός των επιχειρησιακών και γεωπολιτικών κριτηρίων εξαρτάται και από της συμμετοχή των ναυπηγείων και των εγχώριων αμυντικών εταιριών στο πρόγραμμα.

Η κυβέρνηση επιθυμεί την συμμετοχή των ελληνικών ναυπηγείων στο πρόγραμμα των φρεγατών. Εντούτοις το εγχείρημα θεωρείται ιδιαιτέρως δυσκολο καθώς ο διαγωνισμός για την πώληση του στρατιωτικού σκέλους των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά έχει παγώσει με τις τελευταίες πληροφορίες να θέλουν τη διεξαγωγή του στα τέλη Ιουνίου. Σε ό,τι αφορά τα Ναυπηγεία Ελευσίνας η κατάσταση είναι περίπλοκή με την ιδιωτική επένδυση ουσιαστικά να μην προχωράει.

Tags: ΑΝΩΤΑΤΟ ΝΑΥΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣΝΙΚΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣΠΟΛΕΜΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣΥΕΘΑΥΠΕΘΑΦΡΕΓΑΤΕΣ

Related Posts

Viper
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

F-16 Block 50: Έγκριση από τη Βουλή και αγώνας δρόμου για να «κουμπώσει» το πρόγραμμα στην αναβάθμιση των Viper

14/12/2025 - 07:50
F-35: Την πώληση 48 stealth μαχητικών αεροσκαφών στην Σαουδική Αραβία εξετάζουν οι ΗΠΑ
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

F-35 στην Τουρκία: Το Ισραήλ ανησυχεί – Κινήσεις παρασκηνίου του Νετανιάχου που δεν θέλει να συγκρουστεί με τον Τραμπ

13/12/2025 - 12:13
SPIKE NLOS
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

SPIKE NLOS: Επιχειρησιακοί από το καλοκαίρι σε Αιγαίο και Έβρο οι ισραηλινοί πύραυλοι

13/12/2025 - 08:29

Διαβάστε Επίσης

Επίθεση στο Σίδνεϊ: Οι Αυστραλοί χαιρετίζουν ως ήρωα τον περαστικό που αφόπλισε έναν ένοπλο [vid]

Μελόνι: «Από την πρώτη ημέρα ήμασταν στο πλευρό της Ουκρανίας, δεν νοσταλγούμε την Σοβιετική Ένωση»

An-22: Καρέ-καρέ η μοιραία συντριβή του ρωσικού μεταγωγικού στο Ιβάνοβο

ΗΠΑ: Κρατείται ένα άτομο που πιθανώς σχετίζεται με τους πυροβολισμούς στο Πανεπιστήμιο Μπράουν

Σίδνεϊ: Αποφασισμένοι για μακελειό οι δράστες της επίθεσης – Είχαν και αυτοκίνητο με εκρηκτικά – 12 οι νεκροί

Κρεμλίνο: Επιπολαιότητα του Ρούτε να μιλήσει για πόλεμο με τη Ρωσία

Ζελένσκι: Χρειαζόμαστε μια αξιοπρεπή ειρήνη – Δεδομένο ότι θα υπάρξουν συμβιβασμοί

Ρωσία: Νέα ουκρανικά πλήγματα σε διυλιστήριο και αποθήκη πετρελαίου [vids]

Top News

Αίγιο: Πέθανε ο 43χρονος ασθενής μποξέρ που γρονθοκόπησε γιατρό - Τι λέει ο ορθοπεδικός για την επίθεση

Ο Στέφανος Κασσελάκης συγκαλεί έκτακτο συνέδριο για την τύχη του Κινήματος Δημοκρατίας - Στον «αέρα» το κόμμα

Αθηνά Οικοκομάκου και Μπρούνο Τσερέλα θα αλλάξουν χρονιά στο εξωτερικό: «Θα υποδεχθούμε το 2026 στην Αργεντινή»

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου έκλεισε το τηλέφωνο στη Σίσσυ Χρηστίδου: «Το θεωρώ πολύ άγριο να υφίσταμαι επίθεση on air»

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert