FDI: «Έλυσε τους κάβους» η γαλλική φρεγάτα «Amiral Ronarc’h» και ετοιμάζεται για τις θαλάσσιες δοκιμές [pics]

Ένα βήμα πριν τις εν πλω δοκιμές βρίσκεται η πρώτη φρεγάτα FDI «Amiral Ronarc’h» που προορίζεται για το γαλλικό Πολεμικό Ναυτικό.

Όπως ανακοίνωσε σήμερα η Naval Group, που κατασκευάζει τις νέες φρεγάτες για το γαλλικό και το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό, η «Amiral Ronarc’h» έπλευσε στον ποταμό Scorff στα ναυπηγεία της Λοριάν.

«Αυτό το βήμα, απαραίτητο για τη συνέχιση των δοκιμών στην αποβάθρα, επιτρέπει τη ρύθμιση και την εκκίνηση ολόκληρης της αλυσίδας πρόωσης του πλοίου, από τον κινητήρα μέχρι τις προπέλες», αναφέρει η ανακοίνωση της γαλλικής εταιρείας.

Δείτε τις φωτογραφίες που δημοσίευσε η Naval Group:

Η γαλλική φρεγάτα ενεργοποίησε για πρώτη φορά τους κινητήρες της στα τέλη Μαρτίου και πλέον ο χρόνος μετρά αντίστροφα για να αρχίσουν οι αναμενόμενες θαλάσσιες δοκιμές.

Το φθινόπωρο αναμένεται να αρχίσουν οι θάλασσιες δοκιμές και της πρώτης ελληνικής φρεγάτας FDI «ΚΙΜΩΝ», σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα των κατασκευαστώ. Οι έλεγχοι στα συστήματα της «Amiral Ronarc’h» θα αποτελέσουν οδηγό για τη συνέχεια και για τις δοκιμές της φρεγάτας «ΚΙΜΩΝ».

Η «Amiral Ronarc’h» πρόκειται να παραδοθεί στο γαλλικό Πολεμικό Ναυτικό στις αρχές του 2025 και θα έχει βάση τη Βρέστη.