Fattah: Αυτός είναι ο πρώτος ιρανικός υπερηχητικός πύραυλος – Δείτε εικόνες [pics]

Οι Αεροδιαστημικές Δυνάμεις του Σώματος Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν παρουσίασαν σήμερα το νέο υπερηχητικό πύραυλο «Fattah», ενώ μάλιστα υποστήριξαν ότι πρόκειται για τον πρώτο εγχώρια κατασκευασμένο πύραυλο τέτοιου τύπου, σύμφωνα με όσα μετέδωσε το ιρανικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων IRNA.

Τα αποκαλυπτήρια του νέου πυραύλου «Fattah» έγινε πραγματοποιήθηκαν παρουσία του Ιρανού Προέδρου Εμπραχίμ Ρεϊσί, του Αρχηγού του Σώματος Φρουρών της Επανάστασης, Υποστράτηγου Χοσεΐν Σαλάμι. Αξίζει να σημειωθεί ότι η ανακοίνωση ανάπτυξης του συγκεκριμένου οπλικού συστήματος αναμένεται να επιτείνει τις ανησυχίες που εκφράζονταν ήδη στη Δύση για το πρόγραμμα κατασκευής βαλλιστικών πυραύλων της Ισλαμικής Δημοκρατίας.

Ιρανικά κρατικά ΜΜΕ μετέδωσαν εικόνες του πυραύλου «Fattah» και στο πλαίσιο της ειδικής τελετής, ο Διοικητής των Αεροδιαστημικών Δυνάμεων του IRGC ισχυρίστηκε ότι πλέον το Ιράν είναι μια από τις τέσσερις χώρες στον κόσμο που διαθέτουν τέτοια τεχνολογία και είπε χαρακτηριστικά ότι ο πύραυλος Fattah «δεν μπορεί να εξουδετερωθεί από κανένα, εχθρικό πύραυλο λόγω της κίνησής του σε διαφορετικές κατευθύνσεις αφού μπορεί να αναπτύξει ταχύτητες έως και 13 Mach». Υπενθυμίζεται ότι οι υπερηχητικοί πύραυλοι μπορούν να πετούν με ταχύτητα πενταπλάσια από αυτή του ήχου και να ακολουθούν περίπλοκη τροχιά, στοιχεία που κάνουν ιδιαίτερα δύσκολη την αναχαίτισή τους.

Με πληροφορίες από: Mehr / ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφία αρχείου Reuters