F126: Ξεκίνησε η ναυπήγηση της νέας φρεγάτας του γερμανικού Πολεμικού Ναυτικού

Η ολλανδική Damen Shipyards Group έκοψε το πρώτο κομμάτι χάλυβα για τις φρεγάτες F126, σηματοδοτώντας μια νέα εποχή για το γερμανικό Πολεμικό Ναυτικό. Σε εκδήλωση στο ναυπηγείο Βόλγκαστ, ο όμιλος Damen, σε συνεργασία με τον όμιλο NVL, γιόρτασε την επίσημη έναρξη της κατασκευής των φρεγατών F126.

Η κοπή του πρώτου χάλυβα έγινε στις 5 Δεκεμβρίου, τηρώντας το προγραμματισμένο χρονοδιάγραμμα. To έργο των νέων φρεγατών για τη Γερμανία ξεκίνησε τον Ιούνιο του 2020 και η Damen πρόκειται να κατασκευάσει τέσσερις φρεγάτες πολλαπλών χρήσεων με δυνατότητα για άλλες δύο. Το πρώτο πλοίο θα παραδοθεί στο γερμανικό Πολεμικό Ναυτικό το 2027.

Το γερμανικό υπουργείο Άμυνας με ανάρτησή του υπογραμμίζει ότι πρόκειται για το μεγαλύτερο ναυπηγικό έργο στην ιστορία της Bundeswehr, ενώ τα πλοία θα κατασκευαστούν εξ ολοκλήρου στη Γερμανία.

Με μήκος 166 μέτρα και εκτόπισμα έως 10.000 τόνους, οι φρεγάτες F126 θα είναι οι μεγαλύτερες στον γερμανικό ναυτικό στόλο. Η ολλανδική εταιρεία θα συνεργαστεί με άλλες εταιρείας για να εξοπλίσει τις γερμανικές φρεγάτες, όπως με την αμερικανική Lockheed Martin για τα συστήματα κάθετης εκτόξευσης Mk41, με την Thales για τα ραντάρ τύπου TRS-4D και με την γερμανική Rheinmetall για τα όπλα νέας γενιάς MLG27-4.0.

Mε πληροφορίες από: Damen / Φωτογραφία γερμανικό ΥΠΑΜ