F126: Η Γερμανία αποφάσισε την προμήθεια ακόμα δύο προηγμένων φρεγατών ανθυποβρυχιακού πολέμου

Η επιτροπή προϋπολογισμού της γερμανικής ομοσπονδιακής Βουλής έδωσε το «πράσινο φως» για την προμήθεια ακόμα δύο φρεγατών κλάσης Niedersachsen (F126) από την Damen Naval και έτσι το Πολεμικό Ναυτικό της Γερμανίας θα διαθέτει στο μέλλον συνολικά έξι προηγμένες κύριες μονάδες επιφανείας ανθυποβρυχιακού πολέμου.

Η κατασκευή των καινούργιων φρεγατών θα γίνει εξ ολοκλήρου στη Γερμανία, με την Damen να αναφέρει ότι οι παραδόσεις τους αναμένονται το 2033 και το 2034 αντίστοιχα. Υπενθυμίζεται πως έχει ήδη ξεκινήσει η κατασκευή της πρώτης φρεγάτας αυτής της κλάσης και μάλιστα στις αρχές Ιουνίου ολοκληρώθηκε η τοποθέτηση τρόπιδας σε αυτήν, η οποία αναμένεται να παραδοθεί το 2028 στο γερμανικό Πολεμικό Ναυτικό.

Επίσης, σημειώνεται πως οι νέες φρεγάτες κλάσης F126 θα αντικαταστήσουν τις παλαιότερες φρεγάτες ανθυποβρυχιακού πολέμου κλάσης Brandenburg, οι οποίες βρίσκονται σε υπηρεσία από τα μέσα της δεκαετίας του 1990 και σύμφωνα με πληροφορίες, τα νέα γερμανικά πολεμικά πλοία θα αναλαμβάνουν αποστολές όπως επιτήρηση, συνοδεία, υποστήριξη μονάδων ειδικών επιχειρήσεων, ενώ θα έχουν την δυνατότητα να προσαρμόζουν τον εξοπλισμό τους, ανάλογα με τις εκάστοτε επιχειρησιακές ανάγκες.

Έχουν μήκος 167 μέτρα με εκτόπισμα περίπου 10.000 τόνους ενώ θα έχουν πλήρωμα 125 ατόμων και θα διαθέτουν νέας τεχνολογίας οπλικά συστήματα και ναυτικά πυροβόλα, καθώς επίσης λειτουργικά συστήματα, ραντάρ και Σύστημα Διαχείρισης Μάχης που θα τους επιτρέπει να εκτελούν αποστολές σε διαφόρων ειδών πεδία επιχειρήσεων. Αναμένεται να ενσωματώνουν τα συστήματα κάθετης εκτόξευσης Mk41, ραντάρ τύπου TRS-4D και τηλεχειριζόμενα ναυτικά πυροβόλα τύπου MLG27-4.0.

Με πληροφορίες από: Defense Post / Φωτογραφία Damen