F-35B: «Έγραψαν ιστορία» οι πιλότοι της USAF με διαφορετική εκδοχή του stealth μαχητικού

Το stealth μαχητικό αεροσκάφος πολλαπλών ρόλων πέμπτης γενιάς F-35B επιχειρεί στο Σώμα Πεζοναυτών των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής και έτσι διαφοροποιείται σε σχέση με άλλες εκδοχές του μαχητικού, όπως το F-35A της Πολεμικής Αεροπορίας (USAF) και του F-35C του Πολεμικού Ναυτικού.

Αυτό όμως φαίνεται ότι δεν αποτέλεσε εμπόδιο για τους πιλότους της Πολεμικής Αεροπορίας να…αλλάξουν Σώμα Ενόπλων Δυνάμεων και να πετάξουν με το stealth μαχητικό F-35B των Πεζοναυτών για πρώτη φορά, γράφοντας «ιστορία» αλλά στέλνοντας παράλληλα ένα ιδιαίτερο «μήνυμα» για το επιχειρησιακό επίπεδο ετοιμότητας τους.

Οι πιλότοι της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ Spencer G. Weide και Justin J. Newman Pilots «έγραψαν ιστορία «ως οι πρώτοι επιχειρησιακοί πιλότοι της USAF που πέταξαν με το F-35B Lightning II, πάνω στο πλοίο αμφίβιων επιχειρήσεων » USS America » στο πλαίσιο άσκησης στον ανατολικό Ειρηνικό Ωκεανό.

Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου που εξέδωσε το Σώμα των Πεζοναυτών , η συγκεκριμένη άσκηση προέβλεπε την βελτίωση των ικανοτήτων αλλά και την εξοικείωση των πιλότων της USAF σε ναυτικό επιχειρησιακό περιβάλλον.

Ο στόχος της άσκησης

Η άσκηση δύο εβδομάδων επέτρεψε στους πιλότους να βελτιώσουν τις ικανότητές τους και να εφαρμόσουν την εκπαίδευσή τους σε ένα ολοκληρωμένο ναυτικό περιβάλλον, στην οποία υπάρχουν διαφορετικού είδους απειλές και στόχοι, καθώς επίσης και διαφορετική πλατφόρμας επιχειρήσεων και λειτουργίας για το αεροσκάφος, δηλαδή από πλοία αμφίβιων επιχειρήσεων όπως εν προκειμένω το «USS America».

Η συνεκπαίδευση και η συνεργασία των αεροπορικών δυνάμεων των Πεζοναυτών με τις αντίστοιχες δυνάμεις της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ έχουν ως αποτέλεσμα τη συνολική βελτίωση των δεξιοτήτων των αμερικανικών αεροπορικών δυνάμεων, που τις καθιστούν πιο αποτελεσματικές στην εκτέλεση των αποστολών τους, σε ποικίλα επιχειρησιακά περιβάλλοντα.

Πηγή: Defence Blog