F-35A: Δίνουν το παρών στην άσκηση Astral Knight – ΒΙΝΤΕΟ

Τα μαχητικά αεροσκάφη F-35A πέμπτης γενιάς συμμετέχουν σε μια κοινή πολυεθνική άσκηση με επικεφαλής τις Πολεμικές Αεροπορίες των ΗΠΑ στην Ευρώπη, που αποσκοπεί στην επίδειξη των αμυντικών δυνατοτήτων του αμερικανικού ολοκληρωμένου συστήματος αεροπορίας και πυραυλικής άμυνας.

Οι Αμερικανικές Στρατιωτικές Δυνάμεις στην Ευρώπη συνεργάζονται στενά με τις συμμαχικές δυνάμεις από την Κροατία, την Ιταλία και τη Σλοβενία ​​για την εκτέλεση του Astral Knight 2019, στην αεροπορική βάση στο Αβιάνο της Ιταλίας.

 

Η εκπαίδευση θα περιλαμβάνει συνδυασμό εναέριων επιχειρήσεων και σεναρίων με υποβοήθηση υπολογιστή.

Ο σκοπός της άσκησης είναι να ενισχυθεί η ενοποίηση, ο συντονισμός και η διαλειτουργικότητα τόσο στο έδαφος όσο και στον αέρα καθώς και οι επικαλυπτόμενες επιχειρήσεις στο IAMD enterprise.

Περισσότερα από 30 αεροσκάφη της USAF, συμπεριλαμβανομένων των F-35A Lightning II, F-16 Fighting Falcons, KC-135 Stratotankers και E-3 Sentry θα λάβουν μέρος στην άσκηση.

Παράλληλα, θα συμμετάσχουν τα F-35A Lightning IIs και τα Eurofighter Typhoons από την ιταλική αεροπορία και τα κροατικά MiG-21s συμμετέχουν επίσης στην άσκηση.

«Το όφελος από της κοινής εκπαίδευσης με τις άλλες χώρες στον Astral Knight εξασφαλίζει την περιφερειακή συνεργασία των συμμάχων του ΝΑΤΟ», δήλωσε ο υπέυθυνος των αεροπορικών δυνάμεων των ΗΠΑ στην Ευρώπη  κ. Robert Umholtz.

Οι αμερικανικές δυνάμεις στην Ευρώπη από τη 10η στρατιωτική διοίκηση εναέριας και πυραυλικής άμυνας θα διενεργήσουν επίσης εκπαίδευση του συστήματος πυραύλων επιφανείας-αέρος Patriot, που μπορεί να αποτρέψει τους εχθρούς από την αποτελεσματική χρήση των επιθετικών όπλων αέρα και πυραύλων τους.

Με τη συστηματική παρουσία του αμερικανικού στρατού στο ευρωπαϊκό θέατρο επιθυμούν να δείξουν οι ΗΠΑ ότι παραμένουν προσηλωμένοι στις δεσμεύσεις τους προς τους Ευρωπαίους συμμάχους του.

Πηγή: Defence-Blog