F-35: «Σκίζουν τους αιθέρες» σε σχηματισμό προστατεύοντας stealth βομβαρδιστικό B-2 [vid]

Τα stealth μαχητικά αεροσκάφη πολλαπλών ρόλων πέμπτης γενιάς F-35 είναι ικανά να εκτελούν ένα ευρύ φάσμα αποστολών, χάρη στα προηγμένα οπλικά συστήματα και στο λογισμικό που διαθέτουν, που τους παρέχουν την δυνατότητα να επεξεργάζονται πληροφορίες και δεδομένα για το πεδίο και το περιβάλλον στο οποίο επιχειρούν.

Σε πρόσφατη άσκηση, δύο μαχητικά αεροσκάφη F-35 της βρετανικής Βασιλικής Πολεμικής Αεροπορίας (RAF) εκτέλεσαν χρέη «προστασίας» ενός stealth βομβαρδιστικού αεροσκάφους τύπου B-2 Spirit, με τα πλάνα από την άσκηση αυτή να εντυπωσιάζουν.

Στο βίντεο τα τρία stealth αεροσκάφη που «πρωταγωνιστούν» πετούν σε σχηματισμό, ενώ το B-2 εκτελεί εναέριο ανεφοδιασμό, κατά την διάρκεια της άσκησης, όπου διακρίνονται τόσο τα stealth χαρακτηριστικά του στην κατασκευή του αεροσκάφους.

Δείτε τα πλάνα:

Αποστολή στην Ισλανδία

Υπενθυμίζεται πως πριν από λίγες ημέρες οι αμερικανικές αεροπορικές δυνάμεις στην Ευρώπη ανακοίνωσαν με δελτίο Τύπου ότι δύο B-2 Spirit απογειώθηκαν από την αεροπορική βάση της RAF με στόχο την εκτέλεση αποστολής που θα περιλάμβανε γρήγορο ανεφοδιασμό στην αεροπορική βάση Keflavik της, συμμαχικής δύναμης NATO, Ισλανδίας.

Στόχος της αποστολής ήταν η εξοικείωση των πληρωμάτων με το θέατρο επιχειρήσεων, ενώ αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα η διατήρηση επιχειρησιακής ετοιμότητας των στρατιωτικών δυνάμεων αλλά και η διαθεσιμότητα στρατηγικών μέσων στο πλαίσιο του NATO.

Με πληροφορίες από: Defence Blog