F-35: Η Luftwaffe εξέθεσε τη USAF – Eurofighter νίκησαν σε αερομαχία τα stealth μαχητικά

Το stealth μαχητικό αεροσκάφος πέμπτης γενιάς F-35, που επιχειρεί όντας το «διαμάντι» και η «αιχμή του δόρατος» της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ (USAF), κλέβει τις εντυπώσεις με κάθε ευκαιρία, παρόλα αυτά, σύμφωνα με τους Γερμανούς, τα δικά τους Eurofighter υπερισχύουν στον αέρα και το απέδειξαν.

Τα μαχητικά βρέθηκαν «αντιμέτωπα» σε εκδήλωση της Airbus Defense & Space για την ετήσια δραστηριότητα της εταιρείας, την προηγούμενη εβδομάδα στο Manching.

Οι Γερμανοί άλλωστε έχουν αποδείξει την προτίμηση τους για τα Eurofighter σε σχέση με τα αμερικανικά F-35 εδώ και καιρό. Σύμφωνα με πηγές του Υπουργείου Άμυνας της Γερμανίας, που δημοσιεύθηκαν στο Reuters, τα αεροσκάφη Eurofighter και τα F/A-18 αποτελούν βασικούς υποψηφίους για την αντικατάσταση των γερμανικών Tornado, κερδίζοντας τα μαχητικά αεροσκάφη stealth F-35 της κατασκευαστικής Lockheed Martin σε ένα διαγωνισμό αξίας δισεκατομμυρίων ευρώ.

Το υψηλό ποσοστό ετοιμότητας, το χαμηλό κόστος, οι ισχυρές δυνατότητες ηλεκτρονικού πολέμου των συγκεκριμένων μαχητικών αεροσκαφών ήχησαν θετικά στα αυτιά των αρμόδιων στρατιωτικών και έτσι έγινε η επιλογή.

Η απόφαση σηματοδοτεί μεγάλη αποτυχία για τον Lockheed, τον κορυφαίο κατασκευαστή όπλων των ΗΠΑ, ο οποίος ελπίζει να κυριαρχήσει στην Ευρωπαϊκή εξοπλιστική αγορά με πωλήσεις των F-35 σε χώρες όπως η Γερμανία και το Βέλγιο.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Γαλλία είχε προειδοποιήσει τη Γερμανία ότι η ενδεχόμενη αγορά του F-35 θα μπορούσε να δημιουργήσει προβλήματα στα σχέδια των δύο χωρών για την ανάπτυξη ενός μαχητικού από κοινού.