F-35: Νέα επιτυχία για την USAF – Η έκδοση TR-3 του μαχητικού έκανε την παρθενική του πτήση

Η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι η νέα διαμόρφωση του stealth μαχητικού αεροσκάφους F-35 της Lockheed Martin ολοκλήρωσε με επιτυχία την πρώτη πτήση του.

Η USAF ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι μια ομάδα αναπτυξιακών δοκιμών από την 461η Μοίρα Δοκιμών Πτήσεων πραγματοποίησε την πρώτη πτήση ενός F-35 στη διαμόρφωση Technology Refresh 3 (TR-3) στην αεροπορική βάση Edwards, στις 6 Ιανουαρίου 2023.

Η πτήση διάρκειας 50 λεπτών, η οποία οδήγησε το μαχητικό στα 35.000 πόδια με ταχύτητες που άγγιξαν την ταχύτητα του ήχου πάνω από την έρημο Μοχάβε, σηματοδότησε την έναρξη μιας εκτεταμένης εκστρατείας δοκιμών πτήσης.

Το TR-3 παρέχει την υπολογιστική ιπποδύναμη για την υποστήριξη των εκσυγχρονισμένων δυνατοτήτων Block 4 για το F-35, συμπεριλαμβανομένων νέων αισθητήρων, περισσότερα όπλα ακριβείας μεγάλης εμβέλειας, βελτιωμένες λειτουργίες ηλεκτρονικού πολέμου, πιο ισχυρή σύντηξη δεδομένων και αυξημένη διαλειτουργικότητα μεταξύ πλατφορμών.

Το TR-3 ενημερώνει σημαντικά την επεξεργαστική ισχύ του πυρήνα και τη χωρητικότητα μνήμης, γεγονός που θα επιτρέψει στο F-35 να τρέχει προηγμένο λογισμικό με υπερσύγχρονες δυνατότητες μάχης.

«Η Ομάδα Δοκιμών των F-35 στη βάση Edwards είναι περήφανη που πραγματοποίησε ακόμη μια πρώτη πτήση στο πλαίσιο του προγράμματος των μαχητικών», δήλωσε ο Αντισμήναρχος Κρίστοφερ Κάμπελ της Πολεμικής Αεροπορίας, διοικητής της 461ης Μοίρας Δοκιμών Πτήσεων και διευθυντής της Ομάδας Δοκιμών.

«Το Technology Refresh 3 εκσυγχρονίζει τον υπολογιστικό πυρήνα του αεροσκάφους F-35. Επομένως, το νέο λογισμικό TR-3 επηρεάζει σχεδόν κάθε χαρακτηριστικό του αεροσκάφους. Η σημερινή εκδήλωση ήταν μόνο η αρχή μιας ολοκληρωμένης εκστρατείας δοκιμών πτήσης που θα επαληθεύσει και θα βελτιώσει την ασφάλεια, τη σταθερότητα και την απόδοση ολόκληρου του οπλικού συστήματος σε αυτή τη νέα διαμόρφωση», πρόσθεσε ο Αμερικανός αξιωματούχος.

Τα συμπεράσματα που αντλήθηκαν από την εκτέλεση του προγράμματος TR-3 θα εφαρμοστούν σε ολόκληρο το πρόγραμμα εκσυγχρονισμού του Block 4.