F-16: Δέκα Ουκρανοί στρατιώτες ολοκλήρωσαν την εκπαίδευσή τους στη συντήρηση των δυτικών μαχητικών

Δέκα Ουκρανοί στρατιωτικοί ολοκλήρωσαν την εκπαίδευσή τους στην Ολλανδία σχετικά με τη συντήρηση μαχητικών αεροσκαφών F-16, ανακοίνωσε το ολλανδικό υπουργείο Άμυνας.

Η Ολλανδία συμφώνησε να παράσχει στην Ουκρανία 24 μαχητικά αεροσκάφη F-16, τα οποία θα πρέπει επίσης να συντηρηθούν.

Το ουκρανικό προσωπικό έχει εκπαιδευτεί στη συντήρηση όλων των κρίσιμων εξαρτημάτων που είναι απαραίτητα για τον πιλότο του μαχητικού. Αυτό περιλαμβάνει το κράνος, τα συστήματα οξυγόνου και τα ενσωματωμένα αλεξίπτωτα.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα κάλυψε επίσης τη συναρμολόγηση και την επιθεώρηση του κιτ επιβίωσης έκτακτης ανάγκης, το οποίο επιτρέπει στον πιλότο να επιβιώσει για μερικές ημέρες μετά από μια αναγκαστική προσγείωση.

«Οι πιλότοι των F-16 ουσιαστικά αφήνουν τη ζωή τους στα χέρια του προσωπικού συντήρησης. Μόλις απογειωθούν, γνωρίζουν ότι μπορούν να βασιστούν στις γνώσεις και τις δεξιότητες αυτού του προσωπικού, διασφαλίζοντας ότι το αεροσκάφος θα αποδώσει όπως χρειάζεται», αναφέρει το ολλανδικό υπουργείο Άμυνας στην ανακοίνωσή του.

Η Ολλανδία είναι επίσης μία από τις χώρες που ίδρυσαν το Ευρωπαϊκό Κέντρο Εκπαίδευσης F-16 (EFTC) στη Ρουμανία. Έντεκα αεροσκάφη F-16 έχουν ήδη παρασχεθεί στην EFTC για την εκπαίδευση των Ουκρανών πιλότων.

Η ουκρανική Πολεμική Αεροπορία δημοσίευσε επίσης ένα βίντεο στο οποίο φαίνεται ένας εξομοιωτής F-16, τον οποίο δώρισε η Τσεχία.

Υπενθυμίζεται, ότι την περασμένη εβδομάδα η πρωθυπουργός της Δανίας δήλωσε ότι τα πρώτα δανέζικα μαχητικά θα φτάσουν στη Δανία μέσα σε έναν μήνα.