EADS-BAE: Οριστικό ναυάγιο συγχώνευσης

Ο Γενικός Διευθυντής της Ευρωπαϊκής εταιρείας κατασκευής αεροσκαφών EADS Τομ Εντερς παραδέχτηκε σήμερα ότι δεν περίμενε τέτοια αντίθεση από το Βερολίνο στο σχέδιο του για συγχώνευσή της με την BAE Systems, η αποτυχία της οποίας ανακοινώθηκε επίσημα μερικές ώρες νωρίτερα.
«Είμαι έτοιμος να παραδεχτώ ότι ποτέ δεν φανταστήκαμε ότι θα αντιμετωπίζαμε μια τέτοια αντίσταση κατά της συμφωνίας, κυρίως όχι στο Βερολίνο», αναφέρει ο Εντερς σε μια επιστολή του στους υπαλλήλους του ομίλου στην οποία αποκαλύπτει «τις σημαντικές προσπάθειες» που καταβλήθηκαν από τη βρετανική και τη γαλλική κυβέρνηση για να ξεπεραστούν «τα πολιτικά εμπόδια».
Ο Εντερς εκτιμά επίσης ότι η αποτυχία της συγχώνευσης με τη βρετανική BAE systems θα τον αναγκάσει να σκεφτεί για το μέλλον των δραστηριοτήτων του ομίλου στον τομέα της άμυνας.
«Θα πρέπει να αναθεωρήσουμε τη στρατηγική του ομίλου μας και τις δραστηριότητές του στον τομέα της άμυνας» αναφέρει ο Εντερς στην επιστολή αντίγραφο της οποίας εξασφάλισε το Γαλλικό Πρακτορείο.