Eurofighter Typhoon: Το Κουβέιτ παρέλαβε ακόμα τέσσερα μαχητικά αεροσκάφη από την Ιταλία [pics]

Η Πολεμική Αεροπορία του Κουβέιτ παρέλαβε ακόμα τέσσερα μαχητικά αεροσκάφη τύπου Eurofighter Typhoon αυτή την εβδομάδα, ανεβάζοντας τον αριθμό του στόλου νέων μαχητικών σε 13 από τα συνολικά 28 που έχει παραγγείλει, όπως ανακοίνωσε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων του Κουβέιτ.

Οι παραδόσεις των μαχητικών αεροσκαφών ξεκίνησαν τον Δεκέμβριο του 2021 στο πλαίσιο υλοποίησης διακρατικής συμφωνίας του Κουβέιτ με την Ιταλία για την προμήθεια συνολικά 28 Eurofighter Typhoon αξίας 8,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων, που υπεγράφη το Σεπτέμβριο του 2015 και η οποία προβλέπει μεταξύ άλλων και την διεξαγωγή εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων των δύο αεροπορικών δυνάμεων.

Η Πολεμική Αεροπορία της Ιταλίας παρείχε εναέριο ανεφοδιασμό με αεροσκάφος τύπου KC-767A στα μαχητικά αεροσκάφη του Κουβέιτ προκειμένου να φτάσουν στον προορισμό τους, ενώ επί του παρόντος εφαρμόζεται πρόγραμμα εκπαίδευσης πιλότων, μηχανικών και τεχνικών για την υποστήριξη του στόλου Eurofighter Typhoon του Κουβέιτ.

Πρόκειται για μαχητικά αεροσκάφη πολλαπλών ρόλων που μπορούν να φέρουν ένα ευρύ φάσμα πυραυλικών συστημάτων, είναι εξοπλισμένα με πυροβόλο τύπου MauserBK των 27 χιλιοστών, με προηγμένα συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου και διαθέτουν ραντάρ AESA. Τα μαχητικά που παρέλαβε το Κουβέιτ έχουν συμπληρώσει πάνω από 400 ώρες πτήσης συνολικά και θα πλαισιώσουν τα αεροσκάφη τύπου F/A-18.

Με πληροφορίες από: Defense News