Επίθεση Δρίτσα σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για ΕΑΣ ΕΛΒΟ και Ναυπηγεία Σκαραμαγκά

Το πόσο σοβαρά αντιμετωπίζουν την αμυντική βιομηχανία της χώρας τα πολιτικά κόμματα περίεγραψε στην αρχή της ομιλίας του ο υπεύθυνος του Τομέα Άμυνας της του Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ Θοδωρής Δρίτσας. Μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής για την ροπολογία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας σχετικά με την διάλυση των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων ο κ. Δρίτσας επεσήμανε:

“Η συζήτηση επί των άρθρων ενός τόσο σημαντικού νομοσχεδίου κίνησε το ενδιαφέρον δεκατεσσάρων Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, ενός Βουλευτή από άλλο κόμμα και εδώ τελεία. Δεν υπάρχει κανένας Βουλευτής από τα κόμματα της Πλειοψηφίας –τυχαίο;- πολύ περισσότερο μάλιστα που μια τόσο καίριας σημασίας αλλαγή στις συνθήκες εκμετάλλευσης των δικτύων ηλεκτρικής ενέργειας, με την εκποίηση της ΑΔΜΗΕ, αιτιολογείται στην αιτιολογική έκθεση, κύριε Υπουργέ, με δεκαέξι σειρές, χωρίς τεκμηρίωση, χωρίς απάντηση, χωρίς τίποτα”.

Ο κ.Δρίτσας στην ομιλία του υποστήριξε ότι “ζητάμε, έστω και την τελευταία στιγμή, να κατατεθεί αυτό το σχέδιο, όπως και κάθε άλλη συμφωνία που έχει υπάρξει για τη συνολική ρύθμιση της τύχης των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων. Τότε θα μπορούσε να φωτιστεί ακριβέστερα το περιεχόμενο και η στόχευση αυτής της τροπολογίας”.

“Φέρτε τη συμφωνία με την Τρόικα, φέρτε τις συμφωνίες που έχουν εγκριθεί και από το Eurogroup και ελάτε να δούμε και να συζητήσει η Ελληνική Βουλή εναλλακτικές λύσεις για βιώσιμες εταιρείες, όπως μπορούν να είναι και να γίνουν και τα ΕΑΣ και η ΕΛΒΟ”, είπε ο κ.Δρίτσας.

Ναι σε τροπολογία για τις κατασχέσεις στα Ναυπηγεία

Ο κ.Δρίτσας είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει την τροπολογία που έχει να κάνει με την αναστολή κατασχέσεων στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά επισημαίνοντας όμως:

“Απέρριψε η Βουλή την πρόταση Εξεταστικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, υποσχέθηκε η Κυβέρνηση ότι εντός ολίγου θα έρθει η λύση για τα Ναυπηγεία και έρχεται αυτή η τροπολογία για να περισώσει οτιδήποτε αν σώζεται από την εκποίηση των περιουσιακών στοιχείων των Ναυπηγείων. Αίσχος! Αίσχος και θλίψη!

Επιτέλους, η Κυβέρνηση αυτή δεν μπορεί να παίζει με την παραγωγική βάση της χώρας σε τόσο κρίσιμους τομείς.»

Διαβάστε ακόμη:

Το «αφεντικό» των ρωσικών εξοπλισμών σπάει τη σιωπή του για «τα σκάνδαλα εξοπλισμών στην Ελλάδα»