«Επική» συμφωνία για τον ελληνικό Epico στην Ινδία

Στην υλοποίηση της συμφωνίας συνεργασίας με τη Συνομοσπονδία Ινδικών Βιομηχανιών (Confederation of Indian Industry-CII) προχωράει η μοναδική Ελληνική B2B πλατφόρμα www.epicos.com.

Το μνημόνιο συνεργασίας με το CII, αφορά στην παρουσία και τη διεθνή επιχειρηματική ανάπτυξη Ινδικών Αμυντικών Βιομηχανιών και υπογράφηκε μέσω της συγκεκριμένης πλατφόρμας, πριν από μερικούς μήνες.

Την έναρξή του προγράμματος, που υλοποιεί ο epicos.com και ξεκινάει με τη χαρτογράφηση των πρώτων 30 ινδικών εταιρειών, σηματοδότησε η ευτυχής συγκυρία της παρουσίας του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου στο Δελχί.

Ο Έλληνας Υπουργός βρέθηκε στην Ινδία προκειμένου να πραγματοποιήσει συναντήσεις με τον Ινδό ομόλογό του, Manohar Parrikar, και άλλους εκπροσώπους της ινδικής κυβέρνησης και παραβρέθηκε σε ημερίδα που συνδιοργανώθηκε από την Συνομοσπονδία Ινδικών Βιομηχανιών (Confederation of Indian Industry-CII), την Ελληνική Πρεσβεία στην Ινδία και το Ελληνικό Υπουργείο Εθνικής Άμυνας/ΓΔΑΕΕ, στο πλαίσιο του προγράμματος «Make in India».

Η εκδήλωση είχε ως θέμα τις συνέργειες που μπορούν να αναπτυχθούν μεταξύ ελληνικών και ινδικών εταιρειών και εκτός από τον κύριο Καμμένο συμμετείχε ελληνική αντιπροσωπεία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, εκπρόσωποι της ελληνικής πρεσβείας προεξέχοντος του Έλληνα Πρέσβη στην Ινδία, Πάνου Καλογερόπουλου, ο πρόεδρος του ΣΕΚΠΥ, Τάσος Ροζολής, ελληνικές εταιρείες του ιδιωτικού και δημοσίου τομέα, εκπρόσωποι του Ινδικού Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και φυσικά ινδικές εταιρείες.

Στην ομιλία του στην εκδήλωση ο Έλληνας Υπουργός εξέφρασε την πεποίθησή του για τις δυνατότητες συνεργασίας και τις πιθανές συνέργιες που μπορούν να αναπτυχθούν ανάμεσα στις Ινδικές και τις Ελληνικές Εταιρείες υπό το πρίσμα του Make in India και δεν παρέλειψε να δώσει για άλλη μια φορά ψήφο εμπιστοσύνης στην ελληνική Αμυντική Βιομηχανία.