Επιχείρηση «ΑΣΠΙΔΕΣ»: Το ιταλικό αντιτορπιλικό Caio Duilio κατέρριψε δύο drones των Χούθι

Το ιταλικό αντιτορπιλικό «Caio Duilio» κατέρριψε δύο μη επανδρωμένα αεροσκάφη στην περιοχή της Ερυθράς Θάλασσας ασκώντας το δικαίωμα στην αυτοάμυνα, ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας στη Ρώμη.

Το ιταλικό πολεμικό πλοίο συμμετέχει στην επιχείρηση «ΑΣΠΙΔΕΣ» της Ευρωπαϊκής Ένωσης και πριν από δέκα ημέρες, πριν από την επίσημη έναρξη της αποστολής, είχε καταρρίψει ένα ακόμη drone, στο πλαίσιο των επιθέσεων των Χούθι και της απειλής τους κατά της ελεύθερης ναυσιπλοΐας.

Η Ιταλία κατέχει την εν πλω διοίκηση της επιχείρησης, ενώ η Ελλάδα έχει την χερσαία διοίκηση.

Το ιταλικό αντιτορπιλικό Caio Duillio

Όπως έχει αναφέρει και το OnAlert.gr, Ρώμη έχει στείλει στην επιχείρηση την πιο ισχυρή Μονάδα κρούσης του στόλου της, το πανίσχυρο υπερσύγχρονο αντιτορπιλικό «Caio Duilio», μήκους 152 μέτρων και με εκτόπισμα που αγγίζει τους 7.700 τόνους. Πλοίο με πολύ υψηλές αντιαεροπορικές δυνατότητες, χάρη στο κορυφαίο 3D Radar SPY-790 και τα 48 κελιά με αντίστοιχους πυραύλους Aster 15 και Aster 30 μέσου και μεγάλου βεληνεκούς.

Το ιταλικό αντιτορπιλικό διαθέτει επίσης, μεταξύ άλλων, 3 πυροβόλα Oto Melara 76/62mm αναβαθμισμένα σε Strales αλλά και 8 πανίσχυρους πυραύλους επιφανείας-επιφανείας Τeseo MK2/A. Ενώ, είναι εξοπλισμένο και με τελευταίας τεχνολογίας συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου και παρεμβολών. Ένα πλωτό φρούριο, ικανό να αντιμετωπίσει τόσο τους πυραύλους κρουζ όσο και τα drones των Χούθι.