«Εμφύλιος» Γενικών Επιτελείων και «άδειασμα» του ΥΕΘΑ

“Εμφύλιος” δύο Γενικων Επιτελείων για μια απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Όπως είχε γράψει το Onalert το ΓΕΑ είχε έρθει σε αντίθεση με την άποψη του ΥΠΕΘΑ για την κατακύρωσης διαγωνισμού που είχε να κάνει με σύστημα επικοινωνίας. Η αντίθεσή του αυτή οδηγεί σε “πάγωμα” της απόφαση που είχε ληφθεί.

΄Ομως με το ΓΕΑ φαίνεται ότι διαφωνεί και το ΓΕΕΘΑ.

Το ενα Γενικό Επιτελείο λοιπόν «αδειαζει» τον ΥΕΘΑ το αλλο το διακλαδικο τον «στηριζει».

Όπως προκύπτει απο τις πληροφορίες το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας που ειναι και ο τελικος χρηστης του προγραμματος στηριζει πληρως αλλα και αιτιολογημενα την αποφαση του ΥΕΘΑ σε αντιθεση με την ηδη αρνητικη τοποθετηση ΓΕΑ.

Το ζητουμενο βεβαια ειναι και το πως θα αιτιολογηθει αλλα και τεκμηριωθει σωστα σε νατοικο πλεον επιπεδο και αντιστοιχων επιτροπων του για επιλογη αλλης εταιρειας περαν του μειοδοτη.

Σημειωνουμε απο πληροφοριες οτι η λυση που επιλέχθηκε ειναι παρωχημενης τεχνολογιας για να εκπληρωσει τις επιχειρησιακες αναγκες των ΕΔ οχι μονο σημερα αλλα και στο μελλον.Επισημαίνουν επισης οι ίδιες πηγές οτι στη συγκεκριμενη λυση εμπεριεχονται και κρυφα αναγκαστικα κοστη περιπου 15 εκατ. ευρω. για συγκεκριμενες εξυπηρετησεις.

Διαβάστε ακόμη:

Στρατιωτική Υπηρεσία Πληροφοριών: «Έρχονται χακί κατάσκοποι» να καλύψουν το κενό της ΕΥΠ


Τι λένε πηγές του ΠΝ για το αμφιλεγόμενο σύστημα επικοινωνιών ΑΙΓΕΑΣ


«Απαξίωσαν σκόπιμα τα ρωσικά όπλα στην Ελλάδα» – Ο Δήμος Βερύκιος γράφει και απαντά στο Onalert