Elbit: «Έκλεισε» deal με άγνωστη χώρα για συστήματα αυτοπροστασίας μαχητικών – Οι συνομιλίες με το ΓΕΑ

Η ισραηλινή εταιρεία Elbit Systems έκανε γνωστό ότι «έκλεισε deal» για την παράδοση ολοκληρωμένων συστημάτων αυτοπροστασίας – ηλεκτρονικού πολέμου για μια ευρωπαϊκή χώρα – μέλος του NATO, ενώ σύμφωνα με όσα αναφέρουν τα μέσα ενημέρωσης, η Elbit θα την προμηθεύσει και με συστήματα διανομής αντιμέτρων (CMDS) αλλά και με δέκτες προειδοποίησης ραντάρ (RWR).

Ειδικότερα, το συνολικό αυτό πακέτο συστημάτων ηλεκτρονικού πολέμου θα προσφέρει εξαιρετικά σημαντικές δυνατότητες στα νέα μαχητικά αεροσκάφη, προκειμένου να είναι σε θέση να ανιχνεύουν γρήγορα και με ακρίβεια τις εισερχόμενες και υφιστάμενες απειλές, σε αντίξοες επιχειρησιακές συνθήκες και σε περιβάλλοντα με σημαντική παρουσία εχθρικών συστημάτων ηλεκτρονικού πολέμου.

Οι τεχνολογίες αυτές θα επιτρέψουν ακόμα στους πιλότους των μαχητικών, που αναμένεται να παραλάβει η χώρα – «πελάτης», θα λαμβάνουν αξιόπιστες και έγκαιρες ειδοποιήσεις. Ο Γενικός Διευθυντής του τμήματος Ηλεκτρονικού Πολέμου της Elbit Systems δήλωσε ότι το συμβόλαιο αυτό αποτελεί μια συνέχεια προηγούμενων συμβάσεων και αυτό αποδεικνύει την συνεχιζόμενη εμπιστοσύνη στις προηγμένες λύσεις της εταιρείας στα συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου.

Οι συνομιλίες με το ΓΕΑ

Τον Δεκέμβριο του 2022 υπέγραψε συμφωνία αξίας 70 εκατομμυρίων δολαρίων για να παραδώσει στον Βασιλικό Μαροκινό Στρατό το προηγμένο σύστημα ηλεκτρονικού πολέμου «Alinet». Το 2019, η Elbit Systems και η Πορτογαλία υπέγραψαν σύμβαση για την ενσωμάτωση ολοκληρωμένων συστημάτων ηλεκτρονικού πολέμου για τον στόλο στρατιωτικών μεταγωγικών αεροσκαφών πολλαπλών αποστολών τύπου KC-390 της πορτογαλικής Πολεμικής Αεροπορίας.

Στο πλαίσιο αυτό, αξίζει να τονίσουμε πως το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας ανακοίνωσε ότι τη Δευτέρα 6 Μαρτίου 2023, πραγματοποιήθηκε, στο Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας (ΓΕΑ), συνάντηση του εκπροσώπου της εταιρείας «Elbit Systems EW and SIGINT-Elisra» κ. Shalom Levy (VP Marketing) με αρμόδιους επιτελείς του ΓΕΑ. Σκοπός της συνάντησης ήταν η παρουσίαση, εκ μέρους της εταιρείας, των δυνατοτήτων του Συστήματος Αυτοπροστασίας αεροσκαφών που κατασκευάζει.

Φωτογραφία αρχείου Intime News