OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

ΕΑΒ: παράδοση τμημάτων F 16 στο Ομάν

09/10/2013 - 00:08
Share on FacebookShare on Twitter

Ένα ακόμα σημαντικό ορόσημο στη συνεργασία της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας (ΕΑΒ ΑΕ) με τη Lockheed Martin αποτελεί η παράδοση των τελευταίων μειζόνων τμημάτων του αεροσκάφους F-16 με τελικό προορισμό το Ομάν με την οποία και ολοκληρώνεται μία σημαντική φάση του υπό εξέλιξη προγράμματος.

Υπενθυμίζεται ότι το συγκεκριμένο Πρόγραμμα αφορά στη σύμβαση ύψους 114 εκ. δολλαρίων εξαετούς διάρκειας (2012–2017) μεταξύ ΕΑΒ και Lockheed Martin για τη συναρμολόγηση υποσυγκροτημάτων του αεροσκάφους F-16 και, συγκεκριμένα, 112 εργοσυνόλων για τα μαχητικά αεροσκάφη. Στο πλαίσιο αυτής, η ΕΑΒ έχει αναλάβει τη συναρμολόγηση δομικών τμημάτων των αεροσκαφών F-16 για την Αίγυπτο, το Ομάν και το Ιράκ.

Ο συνδυασμός ποιότητας και εμπρόθεσμης παράδοσης χαρακτηρίζει την πορεία του Προγράμματος και επιβεβαιώνει την υψηλή τεχνογνωσία που διαθέτει η ΕΑΒ και την εξειδίκευση του ανθρώπινου δυναμικού της, στοιχεία που αναγνωρίζει καθημερινά έμπρακτα η Lockheed Martin τιμώντας με την εμπιστοσύνη της την Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία.

Με αφορμή την ολοκλήρωση της σημαντικής αυτής φάσης, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΑΒ κ. Δημήτριος Παπακώστας σημείωσε: «Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι με την εξέλιξη του συγκεκριμένου Προγράμματος. Τιμούμε την εμπιστοσύνη που μας δείχνει η Lockheed Martin. Και βέβαια, θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε με γνώμονα την αδιαπραγμάτευτη δέσμευσή μας στην απόλυτη ικανοποίηση όλων των πελατών μας και εχέγγυα τον επαγγελματισμό και την αφοσίωση του ανθρώπινου δυναμικού μας».

Αναφορικά με την εν λόγω διαδικασία ο κ. Ντένης Πλέσσας, Αντιπρόεδρος Επιχειρηματικών Δραστηριοτήτων της Lockheed Martin Aeronautics/International, κατά τη συνάντησή του στην ΕΑΒ με τη νέα ηγεσία της εταιρείας δήλωσε: «Η ολοκλήρωση των παραδόσεων των δομικών υποσυγκροτημάτων των αεροσκαφών F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας του Ομάν με την συμμετοχή της ΕΑΒ αποδεικνύει έμπρακτα τη στρατηγική σχέση της Lockheed Martin Aeronautics με την Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία και τη σημαντική συμβολή της τελευταίας στα διεθνή μας προγράμματα ως μοναδικού υπο-κατασκευαστού δομικών τμημάτων του αεροσκάφους F-16».

Διαβάστε ακόμη:

Σκάνδαλο για εταιρεία της ΕΑΒ καταγγέλει ο Νικολόπουλος

Η κυβέρνηση πάει για φούντο την ΕΑΒ κάτι που επιθυμούν διακαώς οι Γερμανοί


Υπό διάλυση η ΕΑΒ . Ποιος βουλευτής το υποστηρίζει σε ερώτησή του και γιατί

 

Tags: F 16ΑΜΥΝΤΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΕΑΒ

Related Posts

SPIKE NLOS
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

SPIKE NLOS: Επιχειρησιακοί από το καλοκαίρι σε Αιγαίο και Έβρο οι ισραηλινοί πύραυλοι

13/12/2025 - 08:29
Skyranger 30
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

Skyranger: Η Ολλανδία υπέγραψε τη σύμβαση με τη Rheinmetall για τα συστήματα αεράμυνας ενάντια σε drones – Παράδοση ως το 2029

12/12/2025 - 18:52
AUKUS
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

AUKUS: Αυστραλία, ΗΠΑ και Βρετανία δεσμεύονται να προχωρήσουν τη συνεργασία για τα υποβρύχια «με πλήρη ισχύ»

12/12/2025 - 17:34

Διαβάστε Επίσης

Σαράτοφ: Η Ρωσία ανακοίνωσε ότι επίθεση ουκρανικών drones προκάλεσε τον θάνατο δύο ανθρώπων

Βόρεια Κορέα: Ο Κιμ Γιονγκ Ουν έπλεξε το εγκώμιο στρατιωτών που επέστρεψαν από τη Ρωσία

SPIKE NLOS: Επιχειρησιακοί από το καλοκαίρι σε Αιγαίο και Έβρο οι ισραηλινοί πύραυλοι

Ιράν: Κατάσχεση πετρελαιοφόρου δεξαμενοπλοίου στον κόλπο του Ομάν

Ο Τραμπ στέλνει τον Γουίτκοφ στη Γερμανία για συζητήσεις με τον Ζελένσκι και Ευρωπαίους ηγέτες

Καιρός σήμερα: Σχεδόν αίθριος – Πού προβλέπονται τοπικές βροχές

Σαν σήμερα: Το 1803 γίνεται το ολοκαύτωμα των Σουλιωτών στο Κούγκι

Ουκρανία: Ευρωπαίοι και Ουκρανοί ζητούν εγγυήσεις ασφαλείας από τις ΗΠΑ πριν από οποιαδήποτε συζήτηση για το εδαφικό

Top News

Πλημμελείς οι έλεγχοι των δοτών γενετικού υλικού πανευρωπαϊκά - Η Ελλάδα εξακολουθεί να παίρνει σπέρμα από τη Δανία

Ελεωνόρα Ζουγανέλη: «Για ένα ποτήρι κρασί, δε θα οδηγήσω το μηχανάκι μου για τις επόμενες 30 ημέρες»

Ο Γιώργος Τσαλίκης διέκοψε συναυλία του γιατί νόμιζε ότι τον σημαδεύουν με όπλο: «Λέω "μ@λ@@α έτσι θα πεθάνω"»

Νέο πλαίσιο στήριξης για οφειλέτες και επιχειρήσεις - Απαλλαγή από ποινικές διώξεις και voucher στήριξης για επιχειρήσεις

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert