«Δεοντολογικές ατασθαλίες» από τους Γερμανούς για τα πυρομαχικά των Leopard

Οι Γερμανοί “κυνηγούν” με κάθε τρόπο την υπόθεση των πυρομαχικών των Leopard . Μια επαφή του Έλληνα αντιπροσώπου στην ΓΔΑΕΕ, αναμένεται να ανάψει φωτιές στο ΥΠΕΘΑ, αφού η αξιωματική αντιπολίτευση ετοιμάζεται να καταθέσει ερώτηση στη Βουλή.

Τι έχει συμβεί; Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν φθάσει στο ΣΥΡΙΖΑ στις 7 Αυγούστου ,στις 14.00 το μεσημέρι εμφανίστηκε στην ΓΔΑΕΕ ο Έλληνας αντιπρόσωπος -κατά δήλωσή του- της Γερμανικής εταιρείας Reihnmetall Waffen Munition (RWM), η οποία κατασκευάζει και προμηθεύει πυρομαχικά . Συνοδευόταν από το Γερμανό υπάλληλο αυτής (RWM), υπεύθυνο για τις πωλήσεις στην Ελλάδα.

Προσπερνώντας ότι υποτίθεται πως πλέον δεν υπάρχουν αντιπρόσωποι σημειώνεται ότι “η εν λόγω συνάντηση πραγματοποιήθηκε, ύστερα από αίτημα του αντιπροσώπου της RWM που διαβιβάσθηκε με επιστολή του την 31η Ιουλίου 2014 αλλά δημόσια γνωστοποίηθηκε με σχετική ανάρτηση στον ιστότοπο ΔΙΑΥΓΕΙΑ την 13η Αυγούστου 2014, δηλαδή με καθυστέρηση 6 ημερών”.Οι καχύποπτοι αποδίδουν αυτή την καθυστέρηση στην προσπαθεια “να περάσει η συνάντηση «στα χαμηλά»,λόγω και Δεκαπενταύγουστου.

Ωστόσο πηγές της ΓΔΑΕΕ λένε ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Υποστηρίζουν ότι η συνάντηση δόθηκε άμεσα στην υπηρεσία που έχει την ευθύνη να «ανεβάζει» τις συναντήσει στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ.

Από την άλλη κάποιοι επιμένουν ότι το «φάουλ» έχει να κάνει με την παράβλεψη όσων προβλέπονται στο άρθρο 9 του Νόμου 3978/2011 και των βασικών κανόνων δεοντολογίας κατά τις επαφές με εταιρείες οπλικών συστημάτων και αμυντικού υλικού (24/11/2009). Κανονικά η επιστολή δεν έπρεπε να είχε γίνει αποδεκτή ,λένε.


Διαβάστε ακόμη:

«Θέλω 200 χιλιάδες να σας λύσω το θέμα»! Εκβιασμός για μίζα – Αποκαλυπτικά έγγραφα

Ο Λιακουνάκος και τα Leopard από …χρυσάφι!

Η επικίνδυνη «εξοπλιστική μας γύμνια»