CV9035: Η Δανία θα αποκτήσει επιπλέον 100 οχήματα μάχης πεζικού τα επόμενα πέντε χρόνια

Η Δανία ολοκλήρωσε την προμήθεια περισσότερων από 100 οχημάτων μάχης πεζικού CV9035 MKIIIC για τις Ένοπλες Δυνάμεις της.

Η συμφωνία ύψους 1,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων με την BAE Systems Hagglunds θα εκτελεστεί τα επόμενα πέντε χρόνια, σύμφωνα με ανακοίνωση στην επίσημη πύλη προμηθειών της ΕΕ .

Προορίζεται να επεκτείνει δραστικά τον σημερινό στόλο της Δανίας των 44 CV90, ενισχύοντας τις στρατιωτικές δυνατότητες της χώρας στον απόηχο του πολέμου στην Ουκρανία.

Υπενθυμίζεται ότι η Δανία υπέγραψε τον περασμένο Μάρτιο συμφωνία συντήρησης και επισκευής ύψους 400 εκατομμυρίων δολαρίων με την BAE Systems για τον στόλο των CV90.

Τον ίδιο μήνα, υπογράφηκε με την BAE μια 15ετής συμφωνία αναβάθμισης μέσης διάρκειας ζωής για το όχημα, που περιελάμβανε τον εξοπλισμό της πλατφόρμας με τον νέο πυργίσκο της σειράς D για καλύτερη ισορροπία και ενσωμάτωση πρόσθετων οπλισμών.

Η έκδοση CV9035 MKIIIC είναι εξοπλισμένη με ένα αυτόματο πυροβόλο Bushmaster III 35/50, πολυβόλα, εκτοξευτές χειροβομβίδων και κατευθυνόμενους αντιαρματικούς πυραύλους.

Το όχημα τροφοδοτείται από έναν κινητήρα V8 1.000 ίππων, με μέγιστη λειτουργική αυτονομία 900 χιλιομέτρων και φτάνει ταχύτητες έως και 70 χιλιομέτρων την ώρα.

Πηγή: The Defense Post / Φωτογραφία αρχείου