Challenger 2: Τον Μάρτιο θα φτάσουν στην Ουκρανία, διαβεβαιώνει ο Βρετανός πρωθυπουργός

Τα βρετανικά άρματα μάχης Challenger 2 που το Λονδίνο υποσχέθηκε να παραδώσει στο Κίεβο, θα αναπτυχθούν «τον επόμενο μήνα» στην Ουκρανία, τόνισε σήμερα ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ρίσι Σούνακ σε συνέντευξη Τύπου.

«Οι Ουκρανοί που έφθασαν την προηγούμενη εβδομάδα (σ.σ. για να εκπαιδευτούν στο Ηνωμένο Βασίλειο) θα χρησιμοποιήσουν τον επόμενο μήνα τα άρματα μάχης Challenger 2 για να υπερασπιστούν την εδαφική κυριαρχία της πατρίδας τους», είπε ο Σούνακ, έχοντας στο πλευρό του τον πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι, επιβεβαιώνοντας έτσι το χρονοδιάγραμμα που έθεσε η κυβέρνησή του τον Ιανουάριο.

Υπενθυμίζεται πως τον Ιανουάριο ο υφυπουργός Άμυνας της Βρετανίας είχε ανακοινώσει ότι θα στείλει 14 από τα κύρια βρετανικά άρματα μάχης μαζί με πρόσθετη υποστήριξη πυροβολικού στην Ουκρανία.

«Η πρόθεση είναι ότι αυτά θα φτάσουν στα τέλη Μαρτίου», δήλωσε ο Τσαλκ στη Βουλή απαντώντας σε ερώτηση για το πότε θα φτάσουν τα τεθωρακισμένα οχήματα στην Ουκρανία.

Πρόσθεσε ότι από μέχρι τον Μάρτιο, οι ουκρανικές δυνάμεις θα εκπαιδευθούν εντατικά για το πώς να χειρίζονται και να συντηρούν τα άρματα μάχης Challenger 2.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP