C-390: Η Νότια Αφρική σε προχωρημένες συνομιλίες με την Embraer για τα μεταγωγικά αεροσκάφη

Η Νότια Αφρική έχει προχωρήσει σε συνομιλίες για πιθανή αγορά των μεταγωγικών αεροσκαφών C-390 Millennium, δήλωσε η βραζιλιάνικη κατασκευάστρια εταιρεία Embraer.

Η εταιρεία εξέφρασε αισιοδοξία για την επίτευξη συμφωνίας, καθώς οι αρχές της Νότιας Αφρικής δήλωσαν ότι προχωρούν στα «απαραίτητα βήματα για την επιλογή του τόσο απαραίτητου» αεροσκάφους για την Εθνική Αμυντική Δύναμη της, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Η Embraer δεν προσδιόρισε πόσα αεροσκάφη θέλει να αγοράσει η αφρικανική χώρα ή σε ποιο στάδιο βρίσκεται η διαδικασία.

Σε περίπτωση που η Νότια Αφρική αγοράσει τα βραζιλιάνικα μεταγωγικά, θα είναι η πρώτη χώρα της Αφρικής που θα επιχειρεί με τα C-390, τα οποία έχουν αρχίσει να γίνονται «περιζήτητα» στην αγορά εξοπλισμών.

Το μεταγωγικό έχει μέχρι στιγμής αγοραστεί, πέρα από την Βραζιλία, από την Πορτογαλία, την Ουγγαρία, την Τσεχική Δημοκρατία, την Αυστρία, την Ολλανδία και τη Νότια Κορέα.

Το αεροσκάφος πολλαπλών αποστολών, το οποίο ανταγωνίζεται το C-130 της Lockheed Martin, «είναι απόλυτα κατάλληλο για να αντικαταστήσει το παλαιού τύπου αεροσκάφος που βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε υπηρεσία με τη Νότια Αφρική», δήλωσε η Embraer.

Διαβάστε επίσης: C-130J vs C-390 Millenium: Μάχη «γιγάντων» για το επόμενο μεταφορικό της Πολεμικής Αεροπορίας

Η βραζιλιάνικη εταιρεία παρουσίασε το C-390 στον Πρόεδρο Cyril Ramaphosa και την υπουργό Άμυνας Angie Motshekga στην έκθεση Africa Aerospace and Defense που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα αυτόν τον μήνα στην αεροπορική βάση Waterkloof.

Πηγή: Embraer / Φωτογραφία αρχείου