C-130J Super Hercules: Η Lockheed Martin θα παραδώσει δύο μεταγωγικά αεροσκάφη στην Αίγυπτο

Η Lockheed Martin με ανακοίνωσή της «καλωσορίζει» την Αίγυπτο στην «οικογένεια» των C-130J Super Hercules, καθώς η αιγυπτιακή Πολεμική Αεροπορία θα παραλάβει δύο νέα μεταγωγικά αεροσκάφη.

Οι Αιγυπτιακές Ένοπλες Δυνάμεις ανακοίνωσαν σήμερα στη Διεθνή Αεροπορική Έκθεση της Αιγύπτου ότι η Lockheed Martin θα παραδώσει δύο τακτικά αεροσκάφη C-130J-30 Super Hercules στην EAF (μέσω FMS με την Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ). Η Αίγυπτος είναι η 23η χώρα που εντάσσεται στην παγκόσμια κοινότητα των Super Hercules.

Η Αίγυπτος, η οποία ήδη διαθέτει έναν από τους μεγαλύτερους στόλους C-130H Hercules στον κόσμο, πήρε το «πράσινο φως» από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ τον Ιανουάριο του 2022, για την αγορά 12 αεροσκαφών C-130J-30 Super Hercules με κόστος 2,2 δισεκατομμύρια δολάρια.

Διαβάστε επίσης: J-10C και FC-31 για την Αίγυπτο ; Τα κινεζικά μαχητικά αεροσκάφη έχουν «μπει στο στόχαστρο» του Καΐρου

Στην ανακοίνωση της αμερικανικής εταιρείας δεν γίνεται αναφορά στα υπόλοιπα 10 αεροσκάφη που έχει ζητήσει το Κάιρο από τις ΗΠΑ, ενώ δεν έγινε γνωστό ούτε το χρονοδιάγραμμα αλλά ούτε και το κόστος των μεταγωγικών αεροσκαφών C-130J Super Hercules.

Φωτογραφία αρχείου