C-130: Ατύχημα με αεροσκάφος της ΠΑ στο αεροδρόμιο της Κεφαλονιάς – Δεν υπάρχουν τραυματίες

Ατύχημα σημειώθηκε σήμερα, Κυριακή 21 Ιουλίου 2024, στο αεροδρόμιο της Κεφαλονιάς με ένα μεταγωγικό αεροσκάφος C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας.

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα, το μεταγωγικό είχε πάει στην Κεφαλονιά για να κάνει μια σοβαρή αεροδιακομιδή, ωστόσο λόγω του ατυχήματος δεν μπορεί να την κάνει και θα πάει δεύτερο αεροσκάφος.

Όπως λέει το kefaloniapress.gr, το C-130 έριξε κάτω εναν πυλώνα με αποτέλεσμα να χάσει κάποια καύσιμα. Όπως σημειώνει, το ατύχημα δεν έγινε στην πίστα του αεροδρομίου αλλά στη θέση στάθμευσης του αεροσκάφους.

Η υπηρεσία εδάφους κινητοποιήθηκε άμεσα και δεν υπάρχουν τραυματίες.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Αεροπορικό Επιτελείο, το οποίο επιβεβαιώνει το ατύχημα, σημειώνουν ότι αυτό συνέβη την ώρα της τροχοδρόμησης προς την θέση στάθμευσης του αεροσκάφους. Εκείνη την ώρα, όπως τονίζουν, την ευθύνη για την τροχοδρόμηση έχει ο οδηγός εδάφους, ο οποίος δίνει τις οδηγίες στον πιλότο και όχι ο ιπτάμενος της ΠΑ.

Από το ατύχημα προκλήθηκε ζημιά στο φτερό, απ’όπου υπήρξε διαρροή κηροζίνης, αλλά ρίξανε άμεσα αφρό στην πίστα για να προλάβουν την πρόκληση πυρκαγιάς.

Στο νησί μεταβαίνει κλιμάκιο της ΠΑ για να εκτιμήσει την ζημιά και να την επισκευάσει, η οποία δεν φαίνεται σοβαρή, όπως σημειώνουν οι πηγές. Παρ’όλα αυτα, το C-130 δεν είναι σε θέση να πετάξει.

Πηγή: kefaloniapress.gr