Bundeswehr: Το κόστος αγοράς ενός συστήματος αντι-drone θα είναι 5 φορές μεγαλύτερο από το αναμενόμενο

Η προγραμματισμένη προμήθεια ενός συστήματος αντι-drone από το υπουργείο Άμυνας της Γερμανίας θα καταλήξει να είναι πέντε φορές πιο ακριβή από ό,τι αρχικά αναμενόταν, ανέφερε σήμερα Τρίτη το περιοδικό Der Spiegel.

Το τίμημα για το νέο εξοπλιστικό πρόγραμμα – που έχει σχεδιαστεί για να ενισχύσει την άμυνα έναντι πυραύλων και άλλων απειλών, συμπεριλαμβανομένων των drones – είναι επί του παρόντος περίπου 1,3 δισεκατομμύρια ευρώ, ανέφερε το περιοδικό, αναφερόμενο σε τιμή που έχει ορίσει και δημοσιεύσει η γερμανική αμυντική βιομηχανία.

Αυτό έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τις αρχικές εκτιμήσεις κόστους που έγιναν το 2020, όταν το κόστος αναμενόταν να είναι περίπου περίπου 240,6 εκατομμύρια ευρώ.

Το σύστημα αντι-drone πρόκειται να αγοραστεί από μια κοινοπραξία που δημιουργήθηκε το 2021, αποτελούμενη από τις αμυντικές εταιρείες Rheinmetall, Hensoldt και Diehl.

Η επιτροπή προϋπολογισμού της Κάτω Βουλής της Bundestag πρόκειται να συζητήσει το θέμα αύριο Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου, καθώς πρέπει να εγκρίνει όλες τις αγορές όπλων αξίας άνω των 25 εκατομμυρίων ευρώ.

«Το Υπουργείο Άμυνας θα πρέπει οπωσδήποτε να υποβάλει αίτημα αναθεώρησης των τιμών στον αρμόδιο φορέα παρακολούθησης των τιμών», είπε στο περιοδικό η γερμανική ομοσπονδιακή υπηρεσία ελέγχου.

Πηγή / Φωτογραφίες: Reuters