Bradley: Τα πρώτα τεθωρακισμένα οχήματα μάχης των ΗΠΑ είναι στην Ουκρανία [pic]

Σύμφωνα με όσα δήλωσε εκπρόσωπος του Υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ, ένα μέρος των αμερικανικών τεθωρακισμένων οχημάτων μάχης τύπου M2 Bradley έχει παραδοθεί και βρίσκεται στην Ουκρανία, προκειμένου να ενισχύσει τις τεθωρακισμένες μονάδες του ουκρανικού Στρατού Ξηράς, εν αναμονή των νέων επιχειρήσεων που αναμένεται να ξεκινήσουν σύντομα.

Ο Ταγματάρχης Τσάρλι Ντιτς δήλωσε χαρακτηριστικά στο «The War Zone» ότι «πράγματι ένας αριθμός τεθωρακισμένων οχημάτων μάχης πεζικού τύπου Bradley έχει φτάσει στην Ουκρανία», ενώ προχθές το ουκρανικό Υπουργείο Άμυνας δημοσίευσε στον επίσημο λογαριασμό του στο Twitter, μια φωτογραφία με δύο Bradley εκ των οποίων το ένα φέρει την ουκρανική ψηφιακή παραλλαγή.

Ωστόσο, ο Αμερικανός αξιωματικός δεν διευκρίνισε και δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες για το πότε ή πόσα αμερικανικά τεθωρακισμένα οχήματα μάχης έφτασαν στην Ουκρανία. Συνήθως τέτοιες απαντήσεις δίνουν οι Ουκρανοί, όμως εν προκειμένω αξίζει να σημειώσουμε ότι το πακέτο στρατιωτικής βοήθειας που ανακοίνωσαν οι ΗΠΑ προς τις ουκρανικές στρατιωτικές δυνάμεις περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, 113 ΤΟΜΑ τύπου Bradley, εκ των οποίων τα 109 είναι στην έκδοση «M2A2-ODS-SA» και άλλα 4 είναι στην έκδοση «BFIST».

Ακόμα, παραμένει άγνωστο πότε και πού τραβήχτηκε η παραπάνω φωτογραφία, όπως τονίζει και το «The War Zone», παρά το γεγονός ότι τις τελευταίες ημέρες υπάρχουν κάποιες αναφορές για παρουσία των αμερικανικών τεθωρακισμένων οχημάτων μάχης στα πεδία επιχειρήσεων. Υπενθυμίζεται ότι ο αμερικανικός Στρατός Ξηράς έχει ολοκληρώσει σε ένα βαθμό την εκπαίδευση Ουκρανών στρατιωτών στην λειτουργία και χρήση των M2 Bradley, που θα είναι εξοπλισμένα μεταξύ άλλων, με πυροβόλο 25 χιλιοστών και αντιαρματικούς πυραύλους.