Bradley: Ο Στρατός των ΗΠΑ αποκτά επιπλέον 200 ΤΟΜΑ από την BAE Systems στην έκδοση M2Α4

Ο Στρατός των ΗΠΑ ανέθεσε στην BAE Systems μια σύμβασης αξίας άνω των 440 εκατομμυρίων δολαρίων για την παραγωγή πρόσθετων τεθωρακισμένων οχημάτων μάχης Bradley.

Όπως ανακοίνωσε η κατασκευάστρια εταιρεία, ο αμερικανικός στρατός παρήγγειλε επιπλέον 200 ΤΟΜΑ στην προηγμένη έκδοση M2Α4, για να αντικαταστήσει τα τεθωρακισμένα που έχει στείλει στην Ουκρανία.

Η παραγωγή αναμένεται να ολοκληρωθεί έως τις 31 Μαΐου 2026. H νέα συμφωνία είναι στην πραγματικότητα μια τροποποίηση της σύμβασης που χορηγήθηκε στην BAE Systems το 2023, αξίας 128,7 εκατομμυρίων δολαρίων για την παραγωγή αυτών των προηγμένων τεθωρακισμένων οχημάτων.

Η έκδοση M2A4 διαθέτει σημαντικές βελτιώσεις στο σύστημα μετάδοσης κίνησης και στην ανάρτηση, επιτρέποντας στο όχημα να φέρει βαρύτερη θωράκιση και να φιλοξενεί προηγμένα τεχνολογικά συστήματα χωρίς να μειώνεται η κινητικότητα.

Διαβάστε επίσης: Bradley: Οριστική απόρριψη από το ΓΕΣ των μεταχειρισμένων αμερικανικών TOMA – «Ασύμφορη» η προσφορά

Το M2A4 Bradley έχει σχεδιαστεί για να μεταφέρει στρατεύματα πεζικού ενώ παρέχει δύναμη πυρός και προστασία στο πεδίο της μάχης. Είναι εξοπλισμένο με ένα πυροβόλο M242 Bushmaster των 25 mm, αντιαρματικούς πυραύλους TOW και ένα πολυβόλο M240C.

Το M2A4E1 Bradley, που έχει ήδη αναγνωριστεί ως η πιο προηγμένη έκδοση του ΤΟΜΑ μέχρι σήμερα, θα υποβληθεί σε περαιτέρω βελτιώσεις με την ενσωμάτωση του Iron Fist APS.

Πηγή / Φωτογραφίες BAE SYSTEMS