Bradley εναντίον T-90M: Ουκρανικά τεθωρακισμένα βγάζουν «off» το πιο προηγμένο τανκ της Ρωσίας [vid]

Τα ουκρανικά στρατεύματα κατέστρεψαν με επιτυχία ένα προηγμένο ρωσικό άρμα μάχης T-90M «Proryv» χρησιμοποιώντας δύο τεθωρακισμένα οχήματα μάχης Bradley.

Σύμφωνα με την αμυντική ιστοσελίδα Militarnyi, η εμπλοκή, η οποία συντονίστικε με την βοήθεια αναγνωριστικών drones, έγινε στο χωριό Stepove, όπου τα ουκρανικά στρατεύματα ήρθαν «πρόσωπο με πρόσωπο» με το ρωσικό τανκ.

Χρησιμοποιώντας ακριβείς τακτικές, οι ουκρανικές δυνάμεις διέκοψαν το σύστημα μάχης του ρωσικού τανκ, με αποτέλεσμα ο πυργίσκος να περιστρέφεται ανεξέλεγκτα. Στη συνέχεια, το T-90 συγκρούστηκε με δέντρα, με αποτέλεσμα να ακινητοποιηθεί. Το ρωσικό πλήρωμα εγκατέλειψε το τανκ, κάτι που επιβεβαιώθηκε αργότερα από ουκρανική στρατιωτική πηγή.

Δείτε βίντεο από το drone:

Η στρατιωτική πηγή αναφέρει στο Militarnyi ότι η επιχείρηση εκτελέστηκε από δύο τεθωρακισμένα οχήματα Bradley.

Το T-90M είναι το πιο πρόσφατο κύριο άρμα μάχης που εισήλθε στη ρωσική υπηρεσία. Η Ρωσία θεωρεί το συγκεκριμένο τανκ το πιο προηγμένο τεθωρακισμένο όχημα στον κόσμο. Σε μια συνέντευξη με φιλορώσους στρατιωτικούς μπλόγκερ, ο Πούτιν είπε επίσης ότι η λεγόμενη «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» στην Ουκρανία επιβεβαίωσε ότι το T-90M Proryv είναι το καλύτερο κύριο άρμα μάχης στον κόσμο.

Οι ΗΠΑ παρέδωσαν στην Ουκρανία 109 M2A2-ODS Bradley και τέσσερα οχήματα μάχης παραλλαγής B-FIST.