Bradley: 37 εκατομμύρια δολάρια σην Elbit Systems για το σύστημα Iron Fist στα αναβαθμισμένα αμερικανικά ΤΟΜΑ

Η ισραηλινή αμυντική εταιρεία Elbit Systems ανακοίνωσε, σήμερα 5 Μαΐου 2024, ότι της ανατέθηκε σύμβαση ύψους 37 εκατομμυρίων δολαρίων για την προμήθεια του Iron Fist Active Protection System (APS), που θα ενσωματωθεί στα οχήματα μάχης πεζικού Bradley M2A4E1 επόμενης γενιάς του αμερικανικού στρατού, ενισχύοντας τις αμυντικές τους ικανότητες.

Το Iron Fist APS είναι ένα προηγμένο σύστημα ενεργητικής προστασίας που έχει σχεδιαστεί για να παρέχει προστασία 360 μοιρών έναντι διαφόρων απειλών, συμπεριλαμβανομένων αντιαρματικών ρουκετών, πυραύλων, drones και πυρομαχικών.

Όπως ανακοίνωσε η Elbit Systems, η σύμβαση θα εκτελεστεί εντός 24 μηνών, διασφαλίζοντας την έγκαιρη ενσωμάτωση του συστήματος Iron Fist στα οχήματα Bradley.

Το M2A4E1 Bradley, που έχει ήδη αναγνωριστεί ως η πιο προηγμένη έκδοση του ΤΟΜΑ μέχρι σήμερα, θα υποβληθεί σε περαιτέρω βελτιώσεις με την ενσωμάτωση του Iron Fist APS.

Υπενθυμίζεται ότι, την οερασμένη εβδομάδα ο Στρατός Ξηράς των ΗΠΑ παρουσίασε την πιο προηγμένη διαμόρφωση των τεθωρακισμένων οχημάτων μάχης τύπου M2A4E1 Bradley, τα οποία θα αποτελούν την «αιχμή του δόρατος» των αμερικανικών στρατιωτικών δυνάμεων πεζικού, χάρη στα αναβαθμισμένα λειτουργικά συστήματα και το ισραηλινό APS.

Πηγή: Elbit Systems