BMP-3: H Ρωσία θα εξοπλίσει τα τεθωρακισμένα οχήματα μάχης με μίνι-drones

Πηγή: Rostec

Μίνι-drones ενδέχεται να εισαχθούν σύντομα στον οπλισμό του τεθωρακισμένου οχήματος μάχης πεζικού BMP-3 (IFV), ανακοίνωσε η εταιρεία High Precision Systems Holding Company, μέρος της κρατικής εταιρείας Rostec.

«Οι ειδικοί έχουν αναλάβει επί του παρόντον να εισάγουν τα drones στον οπλισμό των τεθωρακισμένων οχημάτων. Η ενσωμάτωση των mini-UAV στα BMP-3 θα ολοκληρωθεί μόλις γίνουν οι κατάλληλες δοκιμές», ανέφερε το γραφείο Τύπου της εταιρείας.

Η Rostec είχε ανακοινώσει πριν λίγο καιρό ότι σχεδιάζει να ενσωματώσει drones FPV στον οπλισμό ελαφρών τεθωρακισμένων οχημάτων, χωρίς να προσδιορίσει τους συγκεκριμένους τύπους οχημάτων.

Τα BMP-3 της σοβιετικής εποχής είναι σχεδιασμένα τόσο για συμβατικό πόλεμο όσο και για εξειδικευμένες αποστολές, εξοπλισμένα με ένα ισχυρό οπλοστάσιο και αυτοματοποιημένα συστήματα ελέγχου πυρός. Με μέγιστη ταχύτητα 70 km/h στην ξηρά, αυτά τα οχήματα προσφέρουν βελτιωμένη κινητικότητα στο πεδίο της μάχης.

Διαθέτουν πυροβόλο των 100 χιλιοστών και τρία πολυβόλα των 7,62 χιλιοστών. Είναι σε υπηρεσία με τον ρωσικό στρατό από το 1987.

Τα τελευταία δύο χρόνια, η θυγατρική Kurganmashzavod που κατασκευάζει τα τεθωρακισμένα, αύξησε την παραγωγική της ικανότητα για την αποκατάσταση των μεγάλων απωλειών του ρωσικού στρατού στην Ουκρανία. Σύμφωνα με αναλυτές και το βρετανικό υπουργείο Άμυνας, η Ρωσία έχει χάσει πάνω από 3.000 άρματα μάχης και τεθωρακισμένα οχήματα στο πεδίο της μάχης στην Ουκρανία.

Πηγή: TASS / Φωτογραφία αρχείου