Belharra: Σήμερα η καθέλκυση της φρεγάτας «Νέαρχος» στο Λοριάν της Γαλλίας

Πραγματοποιείται σήμερα 19/9/2024 η καθέλκυση της «Νέαρχος», δεύτερης φρεγάτας FDI ΗΝ – γνωστής ως Belharra – κλάσης «Κίμων» που κατασκευάζεται στα ναυπηγεία του Naval Group, στο Λοριάν της Γαλλίας, για λογαριασμό του Πολεμικού Ναυτικού της Ελλάδας.

Παρών στην καθέλκυση της Belharra θα είναι ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ), Στρατηγό Δημήτριο Χούπη και τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού (ΓΕΝ) Αντιναύαρχο Δημήτριο – Ελευθέριο Κατάρα ΠΝ.

Πρόκειται για την δεύτερη από τις τρεις φρεγάτες Belharra (Κίμων, Νέαρχος και Φορμίων) του Πολεμικού Ναυτικού, που θα ενταχθούν τα επόμενα χρόνια στον ελληνικό στόλο.

Η φρεγάτα «Νέαρχος» έχει εκτόπισμα 4.500 τόνους, μήκος περίπου 122 μέτρα, αναπτύσσει μέγιστη ταχύτητα 27 κόμβων, διαθέτει πλήρωμα 120 ατόμων και ενσωματώνει προηγμένες ψηφιακές τεχνολογίες.

Ανάμεσα σε αυτές, περιλαμβάνεται, μεταξύ άλλων, ο ολοκληρωμένος ιστός αισθητήρων PSIM (Panoramic Sensor Intelligence Module), όπου συγκεντρώνονται σχεδόν όλα τα συστήματα αισθητήρων του πολεμικού πλοίου, το προηγμένο σόναρ ανθυποβρυχιακού πολέμου, τύπου CAPTAS-4 και το πλήρες ψηφιακό ραντάρ Sea Fire.