Belharra: Πλάνα από την κατασκευή της νέας φρεγάτας του Πολεμικού Ναυτικού [pics]

Το πρόγραμμα ανάπτυξης των ελληνικών φρεγατών νέας γενιάς τύπου Belharra φαίνεται πως προχωράει με πολύ ικανοποιητικούς ρυθμούς, καθώς όπως έγινε γνωστό προχθές, ξεκίνησε επισήμως η κατασκευή και της δεύτερης «FDI HN» σε ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε στο ναυπηγείο της Naval Group, με την παρουσία του του Αρχιπλοιάρχου Θεοχάρη Χατζόπουλου, διοικητή του κλιμακίου του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού στη Λοριάν.

Ωστόσο, το «φως της δημοσιότητας» είδαν και φωτογραφίες της πρώτης φρεγάτας Belharra που δείχνουν την πορεία ναυπήγησης του υπερσύγχρονου πλοίου που αναμένεται να ενταχθεί τα επόμενα χρόνια στον Στόλο του Πολεμικού Ναυτικού, αναβαθμίζοντας ποιοτικά τις ικανότητες των ελληνικών ναυτικών μονάδων κρούσης στο Αιγαίο και στην ανατολική Μεσόγειο.

Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι ο Α/ΓΕΝ Αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης είχε πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη, κατόπιν πρόσκλησης, στη Γαλλία στις αρχές Ιουνίου και είδε «από πρώτο χέρι» τις εργασίες. Ειδικότερα, ο Α/ΓΕΝ Πετράκης βρέθηκε στις εγκαταστάσεις της THALES Group και είχε ενημερωθεί για την εξέλιξη παραγωγής των συστημάτων της ελληνικής FDI καθώς και για την ανάπτυξη και εξέλιξη καινοτόμων συστημάτων και εφαρμογών.

Ακόμα, ο Α/ΓΕΝ είχε βρεθεί μετέβη στις εγκαταστάσεις της εταιρείας MBDA όπου και είχε ενημερωθεί για την εξέλιξη παραγωγής των κατευθυνομένων βλημάτων που πρόκειται να εξοπλίσουν τις Belharra καθώς επίσης και επί προγραμμάτων του υφιστάμενου πυραυλικού δυναμικού του Πολεμικού Ναυτικού. Τέλος, είχε επισκεφτεί και τις εγκαταστάσεις της Naval Group στο Λοριάν και είχε ενημερωθεί αναλυτικά για την εξέλιξη των εργασιών επί της ελληνικής Belharra ενώ ξεναγήθηκε και στις εγκαταστάσεις του ναυπηγείου, όπου και είχε την ευκαιρία να διαπιστώσει την πρόοδο της ναυπήγησης της πρώτης ελληνικής φρεγάτας επόμενης γενιάς.

Δείτε και άλλες νέες εικόνες: 

Φωτογραφίες Intime News