Belharra: Νέες εικόνες από τo Λοριάν δείχνουν τη νέα ελληνική φρεγάτα FDI «Κίμων»

Η κατασκευάστρια εταιρεία Naval Group δημοσίευσε νέες φωτογραφίες που δείχνουν την εξέλιξη των εργασιών για την κατασκευή της πρώτης ελληνικής φρεγάτας FDI «Belharra», με την ονομασία «Κίμων».

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα της Naval Group, οι FDI θα παραδοθούν σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, ξεκινώντας από το 2025 για τις δύο πρώτες μονάδες («Κίμων» και «Νέαρχος») και το 2026 για την τρίτη («Φορμίων»).

Δείτε τις φωτογραφίες της Naval Group:

Όπως έχει αναφέρει και παλαιότερα το OnAlert, οι επιτελείς του Πολεμικού Ναυτικού εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενο άσκησης του δικαιώματος αγοράς επιπλέον μιας Belharra στην ίδια τιμή με τις πρώτες τρεις.

Στην κατασκευή των φρεγατώ υπάρχει και ελληνική συμμετοχή, αφού τα Ναυπηγεία Σαλαμίνας κατασκευάζουν «μπλοκ» βάρους 25 έως 100 τόνων για την γάστρα των πλοίων, τα οποία αφου σταλούν στη Λοριάν και τις γαλλικές εγκαταστάσεις, στη συνέχεια θα εγκατασταθούν τόσο στις ελληνικές όσο και στις γαλλικές φρεγάτες Belharra που είναι και θα βρίσκονται, στο μέλλον, υπό κατασκευή.

Η φρεγάτα FDI – γνωστή και ως Belharra – είναι ένα πλοίο ανοικτής θαλάσσης, πολλαπλού ρόλου με εκτόπισμα 4.500 τόνων. Διαθέτει υψηλού επιπέδου δυνατότητες σε όλους τους τομείς πολέμου (κατά πλοίων, αντιαεροπορικού, ανθυποβρυχιακού και προβολής ειδικών δυνάμεων).

Είναι εξοπλισμένη με πυραύλους κατά στόχων επιφανείας Exocet MM40 B3C, αντιαεροπορικούς πυραύλους Aster 30, ανθυποβρυχιακές τορπίλες MU90, καθώς και πυροβόλα. Η φρεγάτα είναι σε θέση να μεταφέρει ταυτόχρονα ένα ελικόπτερο και ένα μη επανδρωμένο εναέριο όχημα.