Bastion: Η Γαλλία ετοιμάζεται να στείλει περισσότερα τεθωρακισμένα οχήματα στην Ουκρανία

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Ουκρανία μπορεί να λάβει μια παρτίδα τεθωρακισμένων οχημάτων Bastion της γαλλικής εταιρείας Arquus.

«Αξιωματούχοι της εταιρείας λένε ότι οι συνομιλίες για αυτό το θέμα συνεχίζονται εδώ και αρκετό καιρό, αλλά τίποτα δεν έχει οριστικοποιηθεί. Υπάρχουν 24 οχήματα σε απόθεμα», σύμφωνα με την Elisabeth Gosselin-Malo, δημοσιογράφο για το αμυντικό ιστότοπο Defense News.

Η γαλλική εφημερίδα La Tribune έχει αναφέρει από τον Οκτώβριο του προηγούμενου έτους, ότι η Γαλλία μπορεί να παραδώσει 20 τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού στο Κίεβο.

Σύμφωνα με την εταιρεία Arquus, το Bastion είναι αρθρωτό τεθωρακισμένο όχημα 12 τόνων, μπορεί να φιλοξενήσει μια πλήρη ομάδα μάχης 8 στρατιωτών, καθώς και ολοκληρωμένο εξοπλισμό χάρη στον μεγάλο εσωτερικό όγκο του. Στο Κίεβο σχεδιάζεται να σταλεί ένα μοντέλο μάχης στο οποίο θα είναι δυνατή η εγκατάσταση πολυβόλου 12,7 χλστ.

Το όχημα είναι ικανό να πραγματοποιήσει πολλαπλές επιλογές και είναι ιδανικό για αναγνώριση, διοίκηση και έλεγχο , περιπολία, ασφάλεια, συνοδεία, υποστήριξη εκκαθάρισης διαδρομής και επιχειρήσεις αστικών συνοικιών.

Το γαλλικό τεθωρακισμένο όχημα βρίσκεται ήδη σε υπηρεσία με πολλές χώρες σε όλο τον κόσμο, όπως τη  Μπουρκίνα Φάσο, το Καμερούν, το Κονγκό, το Τσαντ, την Αιθιοπία, την Γκαμπόν, την Ακτή Ελεφαντοστού, την Κένυα, το Κόσοβο, το Μάλι, τη Σαουδική Αραβία, τη Σενεγάλη, τη Σομαλία, τη Σουηδία, την Τανζανία, το Τόγκο, την Τυνησία και την Ουγκάντα.

Πηγή: Defence Blog