Barracuda-M: Οι νέοι πύραυλοι cruise της Anduril που υπόσχονται φθηνή και γρήγορη μαζική παραγωγή

Η Anduril Industries παρουσίασε μια καινούργια οικογένεια πυραύλων cruise, τους Barracuda-M, οι οποίοι είναι πολύ φθηνότεροι στην κατασκευή τους από άλλα όπλα της ίδιας κατηγορίας.

Όπως υποστηρίζει η εταιρεία, οι πύραυλοι αυτοί απαιτούν λιγότερα από 10 εξαρτήματα για τη συναρμολόγηση και είναι 30 τοις εκατό φθηνότεροι από παρόμοια όπλα.

Οι χαμηλού κόστους Barracuda-M έχουν είναι εξοπλισμένοι με σύστημα καθοδήγησης για την ακριβή εξουδετέρωση στατικών ή κινούμενων στόχων.

Μπορούν να εκτοξευθούν από διάφορες πλατφόρμες εδάφους, αέρα και ξηράς, συμπεριλαμβανομένων των πιο προηγμένων μαχητικών αεροσκαφών, ελικοπτέρων, σκαφών επιφανείας και drones.

Το Barracuda-M διατίθεται σε τρεις παραλλαγές: Barracuda-100, Barracuda-250 και Barracuda-500.

Το Barracuda-100 είναι η μικρότερη και μικρότερης εμβέλειας έκδοση, με μέγιστη χωρητικότητα ωφέλιμου φορτίου 15,8 κιλά και λειτουργική εμβέλεια έως και 157 χιλιόμετρα όταν εκτοξεύεται από τον αέρα.

Το Barracuda-250 προσφέρει την ίδια χωρητικότητα ωφέλιμου φορτίου, αλλά έχει μεγαλύτερη εμβέλεια κρούσης στα 370 χιλιόμετρα. Σύμφωνα με την Anduril, αυτή η έκδοση είναι κατάλληλη για μαχητικά και βομβαρδιστικά αεροσκάφη, καθώς και για πολλαπλούς εκτοξευτές πυραύλων όπως τα HIMARS.

Το Barracuda-500 διαθέτει μεγαλύτερη χωρητικότητα ωφέλιμου φορτίου 45 κιλά και έχει μέγιστη αυτονομία 800 χιλιόμετρα.

Σύμφωνα με την κατασκευάστρια εταιρεία, ο Barracuda-M είναι ο «πιο παραγωγικός πύραυλος κρουζ» στην αγορά, καθώς ένα μόνο πυρομαχικό χρειάζεται 50 τοις εκατό λιγότερο χρόνο για να παραχθεί, σε σχέση με άλλους πυραύλους. Απαιτεί επίσης 50 τοις εκατό λιγότερα ανταλλακτικά, επιτρέποντας προσιτή, μεγάλης κλίμακας παραγωγή.

«Το Barracuda έχει κατασκευαστεί ειδικά για να φέρει μαζικότητα στις μάχες», λέει η Anduril. «Τα ποσοστά παραγωγής Barracuda έχουν σχεδιαστεί για να συμβαδίζουν με την απειλή και μπορούν να διπλασιαστούν για να ανταποκριθούν στις βραχυπρόθεσμες αυξήσεις της ζήτησης».

Υπάρχει ένα σύνολο βασικών υποσυστημάτων που είναι κοινά σε όλους τους τύπους Barracuda-M, ώστε να μπορούν να διαμορφωθούν εύκολα. Είναι επίσης όλα σχεδιασμένα με βάση «εξαρτήματα που προέρχονται από το εμπόριο και είναι ευρέως διαθέσιμα» για να συμβάλουν στη μείωση του κόστους και να επιτρέψουν την αύξηση της παραγωγής.

Πηγή / Φωτογραφίες Anduril