BAE Systems: Εξαγόρασε την Ball Aerospace για 5,6 δισεκατομμύρια δολάρια

Η βρετανική BAE Systems έκλεισε σήμερα συμφωνία να αγοράσει τα περιουσιακά στοιχεία της Ball Aerospace Corp για περίπου 5,55 δισεκατομμύρια δολάρια σε μετρητά, εξαγοράζοντας μια βασική εταιρεία των ΗΠΑ σε τομείς όπως το διάστημα, η εθνική ασφάλεια και η τεχνική νοημοσύνη στη μεγαλύτερη συμφωνία που έγινε ποτέ.

Οι αεροδιαστημικές επιχειρήσεις της Ball κατασκευάζουν διαστημόπλοια, όργανα και αισθητήρες για αμυντικούς και πολιτικούς δορυφόρους που χρησιμοποιούνται μεταξύ άλλων για την παρακολούθηση διαστημικών αντικειμένων και την παρακολούθηση του καιρού και της κλιματικής αλλαγής.

Η επιχείρηση βρίσκεται σε «καλή θέση για να καλύψει τις αναμενόμενες αυξήσεις στη ζήτηση για πυραύλους και πυρομαχικά», σημείωσε η BAE σε δελτίο τύπου που ανακοινώνει την εξαγορά.

Ο πόλεμος στην Ουκρανία οδήγησε σε νέα ζήτηση στις αλυσίδες εφοδιασμού, δήλωσε ο Tom Arseneault, επικεφαλής των επιχειρήσεων της BAE Systems στις ΗΠΑ. Η αλλαγή προτεραιότητας στον τομέα του διαστήματος και οι ανησυχίες για τις αιτίες της κλιματικής αλλαγής έχουν επίσης αλλάξει τις προτεραιότητες.

«Είναι ένα θέμα που αναμένουμε να συνεχιστεί, όχι μόνο με την BAE Systems, αλλά σε ολόκληρη την αμυντική βιομηχανία, καθώς όλοι προσπαθούν να κλιμακώσουν τις δραστηριότητές τους ώστε να μπορούν να επωφεληθούν από τη μακροπρόθεσμη αύξηση των αμυντικών προϊόντων», σύμφωνα με αναλυτές.

Η Ball Aerospace Corp δήλωσε ότι θα χρησιμοποιήσει τα έσοδα για να περιορίσει το χρέος της ύψους 9,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων και να επιστρέψει χρήματα στους μετόχους.

Η BAE Systems επωφελήθηκε από τις αυξημένες στρατιωτικές δαπάνες, λέγοντας ότι η αυξημένη παγκόσμια αβεβαιότητα οδήγησε τις παραγγελίες στρατιωτικού εξοπλισμού σε επίπεδο ρεκόρ.

Πηγή: Reuters / Φωτογραφία αρχείου Reuters