B-2: Νέα αποκαλυπτικά πλάνα του θρυλικού stealth βομβαρδιστικού [pics,vid]

Για πρώτη φορά μετά από τριάντα χρόνια υπηρεσίας, το μυστηριώδες και πάντα σαγηνευτικό και ιστορικό βομβαρδιστικό αεροσκάφος Β-2 της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ (USAF), αποκαλύπτεται στο κοινό μέσα από εντυπωσιακά πλάνα.

Το stealth βομβαρδιστικό B-2 μπορεί να αναπτυχθεί και να επιχειρήσει παντού και επίσης εκτελεί αποστολές διάρκειας ακόμα και 44 ωρών σε ολόκληρο τον κόσμο από την έδρα του στην αεροπορική βάση Whiteman στο Μιζούρι.

«Σε μια εποχή αυξανόμενων εντάσεων ανάμεσα στις παγκόσμιες πυρηνικές δυνάμεις, τις ΗΠΑ,, την Κίνα, την Ρωσία και τη Βόρεια Κορέα, τα νέα αυτά πλάνα που δημοσιεύονται για πρώτη φορά, είναι μια ζωντανή υπενθύμιση των μοναδικών δυνατοτήτων του B-2», δήλωσε ο παραγωγός τους Jeff Bolton.

Τα χαρακτηριστικά του B-2 «Spirit»

Ο συνδυασμός των επαναστατικών τεχνολογιών που διαθέτει, με την υψηλή αεροδυναμική απόδοση και το μεγάλο ωφέλιμο φορτίο, προσφέρει στο B-2 σημαντικά πλεονεκτήματα σε σχέση με τα υπάρχοντα βομβαρδιστικά.

Χάρη στα stealth χαρακτηριστικά του, το B-2 έχει μεγαλύτερη ελευθερία δράσης σε μεγάλα υψόμετρα, αυξάνοντας έτσι την επιχειρησιακή εμβέλειά του, η οποία υπολογίζεται στα 6.000 ναυτικά μίλια ή 9.600 χιλιόμετρα, χωρίς ανεφοδιασμό.

Το B-2 έχει  πλήρωμα δύο πιλότων, σε σύγκριση με το πλήρωμα του B-1B των τεσσάρων ατόμων και το πλήρωμα του B-52 των πέντε ατόμων.

Δείτε βίντεο σύντομης διάρκειας με τρομερά και αποκλειστικά πλάνα:

Με πληροφορίες από: Defence Blog / Φωτογραφίες και βίντεο από: Jeff Bolton