Ατύχημα F-35B: Η στιγμή που η «μούρη» του stealth μαχητικού χτυπά στο έδαφος [vids]

Ένα απρόσμενο ατύχημα με «πρωταγωνιστή» stealth μαχητικό αεροσκάφος πολλαπλών ρόλων πέμπτης γενιάς τύπου F-35B του Σώματος Πεζοναυτών των ΗΠΑ (USMC) καταγράφηκε από μέσα ενημέρωσης στην Ιαπωνία, με αποτέλεσμα να γίνει αντικείμενο σχολιασμού, λόγω του τρόπου με τον οποίο σημειώθηκε το όλο περιστατικό χθες στις 1:40 μ.μ τοπική ώρα.

Συγκεκριμένα, το F-35B προσγειώθηκε στην αεροπορική βάση Kadena στην Οκινάουα και κατά την διάρκεια της ρυμούλκησης προς το υπόστεγο, το stealth μαχητικό είχε κάποιους κραδασμούς στο σύστημα προσγείωσης του μπροστινού τροχού, το οποίο μετά από λίγα δευτερόλεπτα υποχώρησε, με αποτέλεσμα η «μούρη» του μαχητικού να χτυπήσει το έδαφος.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε αρμόδιος Αμερικανός Αξιωματικός, ο πιλότος είχε υποψίες για ενδεχόμενο πρόβλημα σε ηλεκτρικό σύστημα του F-35B κατά την διάρκεια της εκπαιδευτικής του πτήσης και αποφάσισε να επιστρέψει στην αεροπορική του βάση προσγειώνοντας το stealth μαχητικό με ασφάλεια, ακολουθώντας όλες τις προβλεπόμενες ενέργειες. Εκ των υστέρων, αποδείχθηκε ότι ο πιλότος, ο οποίος δεν τραυματίστηκε και είναι καλά στην υγεία του, είχε σωστή διαίσθηση για την λειτουργική κατάσταση του αεροσκάφους.