ATACMS εναντίον S-400: Η στιγμή που ουκρανικοί πύραυλοι με πυρομαχικά διασποράς διαλύουν ρωσικό σύστημα αεράμυνας [vid]

Την περασμένη εβδομάδα, οι ουκρανικές στρατιωτικές δυνάμεις εξαπέλυσαν επίθεση με τακτικούς βαλλιστικούς πυραύλους τύπου ATACMS κατά ρωσικών στόχων στην περιφέρεια του Ντονέτσκ και πιο συγκεκριμένα εναντίον συστημάτων αεροπορικής άμυνας τύπου S-400, τα οποία είχαν αναπτυχθεί σε απόσταση περίπου 65 χιλιομέτρων από την πρώτη γραμμή.

Ουκρανικοί λογαριασμοί στο Telegram δημοσίευσαν πλάνα από ένα drone επιτήρησης και αναγνώρισης το οποίο βρισκόταν στην περιοχή όπου είχαν αναπτυχθεί οι ρωσικοί S-400, τα οποία κατέγραψαν την στιγμή που οι ρωσικές δυνάμεις αεράμυνας αντιλαμβάνονται τους ουκρανικούς πυραύλους και προσπαθούν να τους αναχαιτίσουν εγκαίρως….αλλά δίχως επιτυχία.

Τελικά, οι ουκρανικοί ATACMS που είχαν πολεμική κεφαλή με υποπυρομαχικά διασποράς χτύπησαν αρκετούς φορτωτές εκτοξευτών  αντιαεροπορικών βλημάτων, το όχημα διοίκησης και ελέγχου καθώς επίσης και σύστημα ραντάρ, λίγα δευτερόλεπτα αφού οι S-400 είχαν επιχειρήσει την τελευταία και απεγνωσμένη προσπάθεια εξουδετέρωσής τους.

Στη συνέχεια, ουκρανικές πηγές πληροφόρησης ανέφεραν ότι η πυραυλική επίθεση πραγματοποιήθηκε στις 22 Μαΐου κοντά στο αεροδρόμιο Mospinο και χρησιμοποιήθηκαν περίπου πέντε ATACMS. Υπενθυμίζεται ότι στις αρχές του μηνός, μια άλλη ουκρανική πυραυλική επίθεση με ATACMS κατά της αεροπορικής βάσης Belbek είχε ως αποτέλεσμα να καταστραφούν ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη τύπου MiG-31, Su-27 και MiG-29, καθώς και υποσυστήματα από S-400.

Με πληροφορίες από: TWZ / Defence Blog