Arleigh Burke: Το US Navy ξεκινά τέσσερις βασικές αναβαθμίσεις στα αντιτορπιλικά του

Το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ έχει αρχίσει να ενσωματώνει τέσσερις βασικές αναβαθμίσεις στα αντιτορπιλικά κλάσης Arleigh Burke.

Ανώτερος Αμερικανός αξιωματούχος είπε στο Breaking Defense ότι τα τέσσερα πρώτα πλοία που θα εκσυγχρονιστούν έχουν ήδη επιλεγεί: το Pinckney (DDG-91), το James E. Williams (DDG-95), το Chung Hoon (DDG-93) και το USS Halsey (DDG- 97).

Όλα θα λάβουν νέους αισθητήρες, ραντάρ, συστήματα μάχης και συστήματα ψύξης για να συνεχίσουν να λειτουργούν τις επόμενες δεκαετίες.

Σύμφωνα με τον πλοίαρχο Tim Moore από το γραφείο του DDG-51, η πρωτοβουλία θα περάσει από μια «φάση ανίχνευσης», με την υπηρεσία να εγκαθιστά τις τρεις πρώτες βασικές αναβαθμίσεις στα πρώτα τέσσερα πλοία πριν προχωρήσει στον υπόλοιπο στόλο.

Στη συνέχεια, τα αντιτορπιλικά θα επιστρέψουν στη θάλασσα για να δοκιμάσουν τις πρόσφατα εγκατεστημένες ικανότητες πριν επιστρέψουν στο ναυπηγείο για να λάβουν την τελική αναβάθμιση – το ραντάρ SPY-6.

Ο αξιωματούχος είπε ότι η διαδικασία έχει ήδη ξεκινήσει, με το Pinckney (DDG-91) να λαμβάνει τις πρώτες αναβαθμίσεις.

Το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ φέρεται να διαθέτει τουλάχιστον 70 ενεργά αντιτορπιλικά κλάσης Arleigh Burke, εκ των οποίων τα 39 ταξινομούνται ως πλοία Flight IIA .

Λόγω του μεγάλου μεγέθους του στόλου, το αμερικανικό ΠΝ «εργάζεται για τον καθορισμό του ακριβούς χρονοδιαγράμματος για τις αναβαθμίσεις». Επίσης, δεν έδωσε τον συγκεκριμένο αριθμό αντιτορπιλικών που θα αναβαθμίζονται ετησίως, λέγοντας ότι η υπηρεσία θα δοκιμάζει πολλά πλοία ετησίως.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι ανέθεσε σύμβαση 438,5 εκατομμυρίων δολαρίων στη General Dynamics για τη συντήρηση και τον εκσυγχρονισμό δύο αντιτορπιλικών Flight IIA, το James E. Williams (DDG-95) και το Chung Hoon (DDG-93).

Η αναβάθμιση αυτή πιθανότατα θα περιλαμβάνει ενίσχυση στις ικανότητές τους στον ανθυποβρυχιακό και ανθυποβρυχιακό πόλεμο. Η ανακοίνωση ανέφερε ότι η σύμβαση θα ολοκληρωθεί μέχρι τον Απρίλιο του 2024.

Πηγή: Breaking Defense