APR-3M: Ρίχνεται στη μάχη ο ρωσικός πύραυλος – «εφιάλτης» των υποβρυχίων

Η «Περιφέρεια» Επιχειρήσεων Έρευνας και Παραγωγής (μέρος της Tactical Missiles Corporation) εγκαινίασε ένα νέο αντι-υποβρυχιακό πύραυλο APR-3M σε μαζική παραγωγή, όπως δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Επιχείρησης, Igor Krylov στο TASS τη Δευτέρα.

«Όλες οι δοκιμές του πυραύλου APR-3M έχουν ολοκληρωθεί, η διαδικασία της μαζικής παραγωγής του έχει δρομολογηθεί και οι παραδόσεις του στο ρωσικό υπουργείο Άμυνας βρίσκονται σε εξέλιξη. Πολύ σύντομα, θα ξεκινήσουμε και τις εξαγωγές του συγκεκριμένου πυραύλου. Ο APR-3M μπορεί να ενσωματωθεί στον οπλισμό ενός εκσυγχρονισμένου αντι-υποβρυχιακού ελικοπτέρου τύπου Ka-27M » (βλέπε εικόνα), ανέφερε επίσης ο διευθύνων σύμβουλος.

Πως θα χρησιμοποιείται

Το νέο σύστημα μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί και από άλλα σύγχρονα αεροσκάφη και ελικόπτερα της ναυτικής αεροπορίας του Ρωσικού Ναυτικού, πρόσθεσε.

«Λαμβάνοντας υπόψη ότι αυτός ο πυραύλος είναι ψηφιακό όπλο υψηλής τεχνολογίας, μπορεί να χρησιμοποιηθεί και από άλλα σύγχρονα αεροσκάφη», δήλωσε ο Κρίλοφ.

Ο πυραύλος αντι-υποβρυχιακού πολέμου APR-3M αποτελεί συνέχεια των πυραύλων APR-1, APR-2 και APR-3 που ήταν σε υπηρεσία από το Σοβιετικό και στη συνέχεια ρωσικό ναυτικό. Όπως λένε οι ειδικοί, οι συγκεκριμένοι πύραυλοι είναι από τους πιο αποτελεσματικούς που υπάρχουν για επιχειρήσεις εναντίον υποβρυχίων παγκοσμίως.

Πηγή: RussianAviation