ΑΩ: Στην Ελλάδα κάποιοι έκαναν περιουσίες στην Τουρκία έφτιαξαν αμυντική βιομηχανία

Επιμέλεια Λ. ΛΙΓΟΥΡΙΩΤΗΣ 

Ενώ εδώ στην Ελλάδα υπάρχει κλίμα εξορκισμού των Αντισταθμιστικών Ωφελημάτων ( Α.Ω.- offset) στον αμυντικό τομέα λόγω της ανικανότητας(;) της Πολιτείας να ελέγξει την ορθή εφαρμογή της, στην γειτονική Τουρκία αναγνωρίζουν ότι χάρη σε αυτά <<πήρε μπρος>> η εγχώρια αμυντική βιομηχανία αλλά και αυξάνονται συνεχώς οι εξαγωγές των αμυντικών τους προϊόντων!

Σε είδηση που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του ειδησεογραφικού πρακτορείου Anadolu,  αναφέρεται ότι ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Συνδέσμου Επιχειρηματιών και Βιομηχάνων Τουρκίας (TUSIAD ), κ. Χαλούκ Ντιντσέρ, σε δηλώσεις του τόνισε ότι οι εξαγωγές στον τομέα της αμυντικής βιομηχανίας έχει τη γνώμη ότι φέτος θα φθάσουν το 1,5 δις. δολάρια. Ακόμα είπε ότι η αμυντική βιομηχανία είναι για την Τουρκία ένας άκρως σημαντικός τομέας, ότι γίνονται πολύ αξιόλογες εργασίες στον τομέα αυτό και ότι παρακολουθούν τις εργασίες αυτές.

Ο κ. Ντιντσέρ είπε ακόμα πως στον αμυντικό τομέα της Τουρκίας παίζουν ρόλο-κλειδί οι πολιτικές του Υφυπουργείου Αμυντικής Βιομηχανίας και ότι έχει αυξηθεί το ποσοστό της εγχώριας συμμετοχής στη βιομηχανία, η οποία ονομάζεται »offset».

Για το πόσο σωστό είναι αυτό που λένε οι Τούρκοι επιχειρηματίες προκύπτει και από το ότι όλες οι μεγάλες και αναπτυγμένες βιομηχανικές χώρες της ΕΕ και οι ΗΠΑ δεν θέλουν τον θεσμό των ΑΩ ( »offset») για μεταφορά τεχνογνωσίας, συμπαραγωγές κλπ.
Αυτό βέβαια δεν αναιρεί ότι γύρω από τα ΑΩ δεν έχουν γίνει »κόλπα». Αλλά δουλειά του θεσμού του Κράτους είναι να αγρυπνά και να ελέγχει- όχι να εξορκίζει…

Διαβάστε ακόμη:

Αντισταθμιστικά ωφελήματα: Κόντρες στην Βουλή πολλά ερωτήματα αναπάντητα



85 προγράμματα αντισταθμιστικών στο στόχαστρο 10 ερωτήσεις για την κυβέρνηση

«Θέλω 200 χιλιάδες να σας λύσω το θέμα»! Εκβιασμός για μίζα – Αποκαλυπτικά έγγραφα