«Ανάσα» αισιοδοξίας από την ONEX που αποδεικνύει ότι οι Έλληνες μπορούν

Πληροφορίες από το εξωτερικό αναφέρουν ότι η εταιρεία ΟΝΕΧ έχει επενδύσει σε κεντρο τεχνολογικης αριστείας με σκοπό την εξωστρέφεια στη Bόρεια Αμερικη, Ασια και και Νοτια Αφρική.

Επιπλέον της εχει ανατεθεί και οδεύει προς συμβασιοποιηση εργο οχι δέκαδων αλλα εκαντονταδων εκατομυρίων ευρω σε έναν από τους πιο σημαντικούς κλάδους της.

Υψηλόβαθμο στέλεχος υπεύθυνο της εταιριας για Ασια & Ν. Αφρική, επιβεβαίωσε, ανεπισημα, ότι οι φήμες είναι αληθείς και υπάρχει ανάθεση σε ένα πολύ σημαντικό πρόγραμμα που θα αποφέρει σημαντικές εξαγωγές στον Ομιλο αλλα και πιθανον στην Ελλαδα ενώ παράλληλα θα ‘ανοίξουν’ πολλές νέες θέσεις εργασίας αλλα και υποκατασκευαστικο εργο που θα μπορουσε να γινει στην χωρα. 

Σύντομα θα εκδοθεί και δελτίο τύπου το οποίο θα αναφέρει επ’ ακριβώς τις συμβάσεις, ύψος εξαγωγών και τις θέσεις εργασίας. Όπως μας ανέφερθηκε χαρακτηριστικά τα εν εξελίξει προγράμματα είναι πολλά και με ιδιαίτερη σημαντικότητα για τις χώρες που θα εκτελεσθούν οπότε απαιτείται κάποιος χρόνος μέχρι να δοθούν εγκρίσεις αποδέσμευσης πληροφοριών. Το ρεπορτάζ μας λεει πως οι καθυστερηςεις οφείλονται σε διαδικασιες καθως σε πολλα εμπλέκεται και το Υπουργειο Εθνικης Αμυνας μεγάλης δυτικής χώρας.

Θετικά και αισιόδοξα μηνύματα από ελληνική εταιρεία αυτή τη περίοδο. Η προσπάθεια βέβαια θα πρέπει να συνεχιστεί με την βοήθεια και την υποστήριξη της ηγεσίας του ΥΠΕΘΑ.