Αμυντική βιομηχανία: Το στοίχημα που η κυβέρνηση Σαμαρά έχασε – Στον αέρα η ΕΑΒ

Η αμυντική βιομηχανία και η “ανάστασή” της ήταν ένα από τα θέματα των “προγραμματικών δηλώσεων” του Πάνου Καμμένου μόλις πέρασε την πύλη του ΥΠΕΘΑ. Αναφέρθηκε ειδικά στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα και στην Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία.

Και στις δύο περιπτώσεις ο κ.Καμμένος θα έχει πολλά ενδιαφέροντα να μάθει για τα όσα παράδοξα έγιναν επί κυβέρνησης Σαμαρά.

Υπήρχαν μεγάλες αγωνίες και για τις δύο επιχειρήσεις. Αλλά υπήρχαν και ευκαιρίες δεδομένες. Το παράδοξο είναι ότι παρά την αγωνία οι ευκαιρίες παρέμεναν ανεκμετάλλευτες. Για τα μεν ΕΑΣ μέχρι να κλειστεί συμφωνία με αμερικανική εταιρεία πέρασαν μήνες και η συμφωνία τέθηκε σε μεγάλο ρίσκο. Πολύ χειρότερα είναι τα πράγματα στην ΕΑΒ, την οποία η προηγούμενη κυβέρνηση την έχει αφήσει στον αέρα.

Η “συνωμοσιολογία” δεν πρέπει να μας παρασύρει,αλλά είναι γεγονός ότι δεν μπορεί κανείς να χαρακτηρίσει παράλογους όσους υποστηρίζουν ότι κάποιοι Ευρωπαιοι, βόρειοι , δεν βλέπουν με καθόλου καλο μάτι την οποιαδήποτε προοπτική σωτρηρίας της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας.

Ας περιμένουμε να δούμε πως ο Πάνος Καμμένος θα χειριστεί το ζήτημα των ΕΑΣ και ΕΑΒ και θα τα ξαναπούμε.