Akinci: Το τουρκικό UAV εκτόξευσε επιτυχώς βαλλιστικούς πυραύλους IHA-122 με νέα συστήματα καθοδήγησης [vid]

Ακόμα μια επιτυχία για την τουρκική αμυντική βιομηχανία έγινε γνωστή, καθώς ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος τύπου Akinci πραγματοποίησε επιτυχημένη εκτόξευση δύο βαλλιστικών πυραύλων τύπου IHA-122, εκ των οποίων ο ένας είχε ενσωματώσει οπτικο-ηλεκτρονικό σύστημα καθοδήγησης και ο άλλος σύστημα καθοδήγησης με λέιζερ.

Το τουρκικό UAV, που κατασκευάζει η εταιρεία Baykar, εκτόξευσε τους κατευθυνόμενους βαλλιστικούς πυραύλους τύπου IHA-122, που κατασκευάζει η εταιρεία Roketsan, οι οποίοι διαθέτουν συστήματα GPS και αδρανειακής πλοήγησης, ωστόσο οι Τούρκοι αποφάσισαν να κάνουν το «βήμα παραπάνω».

 

Υπενθυμίζεται ότι τα πυρομαχικά με τέτοιου είδους ηλεκτρο-οπτική καθοδήγηση δίνουν την δυνατότητα στον πιλότο – χειριστή να παρακολουθεί την πορεία του πυραύλου σε πραγματικό χρόνο, με αποτέλεσμα να αυξάνεται ο βαθμός ακρίβειας και αποτελεσματικότητας του πλήγματος. Σε ό,τι αφορά τον πύραυλο αέρος – εδάφους / επιφανείας τύπου IHA-122, έχει βασιστεί στην ρουκέτα τύπου TRG-122 και έχει εμβέλεια 55 χιλιομέτρων.

Με πληροφορίες από: Sabah / Φωτογραφία αρχείου Reuters