A330 MRTT: Η Σαουηδική Αραβία παρήγγειλε ακόμη 4 αεροσκάφη εναέριου ανεφοδιασμού από την Airbus

Η Σαουδική Αραβία υπέγραψε συμφωνία για την αγορά τεσσάρων αεροσκαφών πολλαπλών ρόλων εναέριου ανεφοδιασμού A330 Multi Role Tanker Transport (MRTT), ανακοίνωσε σήμερα Τετάρτη το υπουργείο Άμυνας του βασιλείου.

Η Βασιλική Αεροπορία της Σαουδικής Αεροπορίας (RSAF) έχει ήδη στον στόλο της τα A330 MRTT, τα οποία χρησιμοποιεί σε ρόλους εναέριου ανεφοδιασμού και μεταφορών.

Η νέα συμφωνία είναι η τρίτη κατά σειρά ανάμεσα στο βασίλειο και την ευρωπαϊκή εταιρεία και περιλαμβάνει μεταφορά τεχνολογίας σε εγχώριες εταιρείες, πακέτο υποστήριξης logistics με ανταλλακτικά και εκπαίδευση.

Το πρώτο από τα νέα αεροσκάφη αναμένεται να τεθεί σε υπηρεσία με την RSAF το 2027, αναφέρει η ανακοίνωση της Airbus.

«Αυτή είναι η σύμβαση καθιστά τη RSAF έναν από τους μεγαλύτερους στόλους των A330 MRTT», δήλωσε ο Jean-Brice Dumont, επικεφαλής της αεροπορικής δύναμης της Airbus Defense and Space.

Η Airbus και η Γενική Αρχή Στρατιωτικών Βιομηχανιών της Σαουδικής Αραβίας (GAMI) υπέγραψαν συμφωνία νωρίτερα φέτος με στόχο την εγχώρια κατασκευή αεροσκαφών ανεφοδιασμού πολλαπλών αποστολών και των εξαρτημάτων τους.

Η Σαουδικη Αραβία στοχεύει να διαθέσει περισσότερο από το 50% των στρατιωτικών της δαπανών για εξοπλισμό και υπηρεσίες που θα γίνονται στο εσωτερικό έως το 2030.

Πηγή / Φωτογραφία AIRBUS