Στις 29 Οκτωβρίου τα εγκαίνια του περιπτέρου των ΗΠΑ στην ,DEFENSYS

Την Παρασκευή 29 Οκτωβρίου στις 10.30 π.μ θα πραγματοποιηθούν, στη Θεσσαλονίκη, τα εγκαίνια του Αμερικανικού περιπτέρου το οποίο οργανώνεται από το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο στο πλαίσιο της «1ης Διεθνούς Έκθεσης για την Άμυνα και την Ασφάλεια, DEFENSYS 2010».

Το Αμερικανικό Περίπτερο θα εγκαινιάσει ο Αμερικανός Πρέσβης στην Ελλάδα κ. Daniel Bennett Smith.

Κορυφαίες εταιρίες της αμυντικής βιομηχανίας συμμετέχουν στην έκθεση η οποία αποτελεί ένα μεγαλόπνοο σχέδιο το οποίο αναμένεται να σηματοδοτήσει την έναρξη ενός ισχυρού διεθνούς θεσμού στο χώρο της αμυντικής βιομηχανίας με επίκεντρο τη Θεσσαλονίκη.

Οι εταιρείες που συμμετέχουν στο Αμερικανικό περίπτερο στη Defensys είναι οι εξής: Lockheed Martin, BOEING, Northrop Grumman, ατκ, Pratt & Whitney, AM General LLC., Motorola, APELLA και Timken.

Ο πρόεδρος του Ελληνο – Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου κ. Γιάννος Γραμματίδης με σχετική του δήλωση επισήμανε ότι η οργάνωση του περιπτέρου εντάσσεται στο ευρύτερο σχέδιο δράσεων του επιμελητηρίου για την τόνωση της επιχειρηματικότητας στη Βόρεια Ελλάδα. Παράλληλα, οι συζητήσεις που θα αναπτυχθούν θα συμβάλουν στην κατεύθυνση, του να αποτελέσουν οι συμφωνίες προμήθειας και συντήρησης αμυντικού εξοπλισμού έξυπνο εργαλείο ανάπτυξης.