Σοκ για τη Lockheed Martin και τη Τουρκία.»Θα αυξηθεί κι άλλο η τιμή του F 35″,λέει το Πεντάγωνο!

Ακριβαίνει κι άλλο το F 35! Οι περιπέτειες του νέου μαχητικού της Lockheed Martin,δεν έχουν τέλος και θέτουν υπό διαρκή αμφισβήτηση την εξέλιξη του προγράμματος.

Ο αντιναύαρχος του Αμερικανικού Ναυτικού Ντέιβιντ Βένλετ,δήλωσε ότι η καθυστέρηση στην παραγγελία 179 αεροσκαφών για τις ΗΠΑ θα οδηγήσει σε αύξηση του κόστους του αεροσκάφους.

Το Πεντάγωνο αναβάλει τη παραγγελία για να εξοικονομήσει $ 15.1 δις μέχρι το 2017, και να υπάρξει περισσότερος χρόνος για την ανάπτυξη και τις δοκιμές,του αεροσκάφους. Αυτή η κίνηση οδήγησε τους ξένους εταίρους , να επανεξετάσουν τις δικές τους παραγγελίες και φυσικά προκαλεί πονοκέφαλο στους γείτονες Τούρκους,οι οποίοι είναι δεσμευμένοι στο F 35.

O Αμερικανός αντιναύαρχος αρνήθηκε να προσδιορίσει το ποσοστό της αναμενόμενης αύξησης του κόστους, επισημαίνοντας ότι περαιτέρω λεπτομέρειες θα δοθούν μέσω μιας έκθεσης του Πενταγώνου προς το Κογκρέσο μέσα στο μήνα.

Πρόσθεσε ότι οι χώρες-εταίροι – Βρετανία, Αυστραλία, Καναδά, Ιταλία, Τουρκία, Δανία, Νορβηγία και Κάτω Χώρες – θα παραμείνουν στο πρόγραμμα, αν και μερικοί είναι πιθανόν να αναβάλουν και δικές τους παραγγελίες.