Παρουσία Βενιζέλου εγκαινιάστηκε το νέο κτίριο της Miltech Hellas.

Η Miltech Hellas είναι μια αμιγώς Ελληνική Εταιρεία που εφέτος κλείνει 14 χρόνια επιτυχημένης παρουσίας στο χώρο της Αμυντικής Βιομηχανίας.
Η εταιρεία δημιουργήθηκε με σκοπό την ανάπτυξη και παραγωγή αμιγώς Αμυντικών Προϊόντων υψηλής τεχνολογίας. Κύριος στόχος ήταν η κάλυψη των αναγκών των Ελληνικών Ε.Δ. και παράλληλα να δημιουργήσει προϋποθέσεις εξαγωγών για την στήριξη της Εθνικής Οικονομίας.

Το κτίριο που εγκαινιάστηκε σήμερα είναι 8.000 τ.μ. και κατασκευάστηκε έτσι ώστε να σπαταλά τη δυνατότερο λιγότερη ενέργεια, χρησιμοποιώντας για την ψύξη και θέρμανση γεωθερμία.Στα εγκαίνια εδωσε το παρόν και ο υπουργός Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος.

ΤΜΗΜΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ
Οι πρώτες συμβάσεις της εταιρείας αφορούσαν έργα συμπαραγωγής με ξένες εταιρείες μέσω των Α.Ω.
Μέσα από τα προγράμματα αυτά, η Miltech Hellas  είχε την ευκαιρία να δημιουργήσει βασικές γραμμές παραγωγής, να αποκτήσει την απαιτούμενη τεχνογνωσία και να εξασφαλίσει τη βιωσιμότητά της.

Σαν παράδειγμα ο πρόεδρός της Κώστας Κουτσός ανέφερε «ότι με τη βοήθεια της ΤΗΑLES η Miltech έχει δημιουργήσει την κατάλληλη υποδομή και παράγει σημαντικά μέρη του πυραύλου MICA, του συστήματος CROTALE, του συστήματος προστασίας του Μ-2000/5, και του Radar ARABEL.
Με την συνδρομή της EUROCOPTER η Miltech παρήγαγε όλες τις καλωδιώσεις των Ελικοπτέρων ΝΗ-90, ενώ με την συνεργασία της Simmel Difesa & ΕΑΣ παρήγαμε 15.000 πυροσωλήνες προσέγγισης του Π.Ν. για το πυροβόλο 76/72 OTTO MELARA».

PANHARD – Ηλεκτρικά μέρη οχήματος VBL

Στο Πρόγραμμα LEO-II η εταιρεία παρήγαγε ηλεκτρονικά μέρη για την KMW & Rheinmetall.
Σε συνεργασία με την Rockwell Collins η Miltech Hellas παρήγαγε  αρκετές χιλιάδες GPS και πομπούς ισχύος 10 KW για την επικοινωνία των υποβρυχίων.
Σε συνεργασία με την ΒΑΕ SYSTEMS η εταιρεία έφτιαξε  αρκετές εκατοντάδες Chaff & Fler Dispensers για τα Α-7, F-16, C-130 κλπ. Ενώ με την Meggit Defense Systems η Miltech έχει κατασκευάσει περισσότερους από 150 συρρόμενους στόχους για τα F-16.
Σήμερα σε συνεργασία με την DASSAULT Aviation η Miltech παράγει  13 διαφορετικά συστήματα ισχύος του Α/C Rafale για την Γαλλική Αεροπορία, καθώς και τα Gun Kits. «Παράλληλα παράγουμε και μέρος του Cockpit του Falcon-X και φιλοδοξούμε σύντομα να αρχίσουμε την παραγωγή μέρους της ατράκτου του ίδιου Αεροσκάφους»,είπε ο κ.Κουτσός.